Martha'nın Ekşi Vişneli Turtası

Martha'nın Ekşi Vişneli Turtası
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Pazartesi 18 Ocak saat 06:55 | Pazartesi 18 Ocak saat 11:25

Tarif

Dolguyu hazırlayın: Fırını önden 190 dereceye ısıtın. Vişne, şeker, mısır nişastası ve vanilyayı bir kasede karıştırın.

Tabanı hazırlayın: 1 pate brisee diskini 3 mm kalınlığında az unlanmış bir yüzeyde açın. Hamuru 23 cm’lik cam turta tabağınıza yerleştirin. Dolguyu dökün ve tereyağı parçalarını ekleyin. Üst hamuru hazırlarken bunu soğutabilirsiniz.

Kalan pate brisee hamurunu 3 mm kalınlığında az unlanmış bir yüzeyde açın. 2 cm’lik yuvarlak bir kurabiye kalıbı veya pasta kreması ucu kullanarak 4-5 delik açın. Turtanın üstüne yerleştirin.

Mutfak makası yardımıyla alt ve üst hamurları 1,5 cm sarkacak kadar kesin ve kenarları kapatmak için birleştirip bastırın. Kenarları aşağı katlayın ve istediğiniz gibi kıvırın. 20 dakika dondurun.

Hamura fırça ile yumurta karışımını sürün. Orta rafa yerleştirilmiş folyo kaplı çerçeveli bir fırın tepsisinde, turtanın ortası köpürene ve kabuk altın rengi olana kadar 1 1/2 ila 1 3/4 saat pişirin. Turtayıtel bir ızgaraya aktarın ve servis etmeden önce soğumaya bırakın.

Malzemeler

Dolgu için;

  • 1 kg ekşi vişne (veya 1,5 kg süzülmüş ve çözdürülmüş donuk vişne), çekirdekleri çıkarılmış (6 su bardağı)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/4 su bardağı mısır nişastası
  • 1/2 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı, ufak parçalara kesilmiş

Taban için;

  • Pate Brisee hamuru
  • Çok amaçlı un, yüzeyler için
  • 1 büyük yumurta, 2 yemek kaşığı kremayla hafifçe çırpılmış, sürmek için

Benzer Tarifler