Tarif
Fırını önden 175 dereceye ısıtın. 30 cm’lik emaye dökme demir tavada veya fırına dayanıklı pişirme kabında 5-7 dakika tereyağını fırında eritin.
Un, şeker, kabartma tozu ve tuzu geniş bir kapta karıştırın. Tavayı fırından çıkarın ve eritilmiş tereyağını un karışımına ekleyin. Birleşmeleri için karıştırın. Süt ve vanilya özünü ekleyin. İyice birleşene kadar karıştırın. Karışımı tavaya dökün ve erikleri 2.5 cm’lik bir kenar bırakarak üstüne eşit şekilde yerleştirin.
Tavayı fırına aktarın ve üstü altın rengi olana kadar ve kekin pişip pişmediğini test ettiğiniz nesne temiz çıkana kadar, yaklaşık 1 saat pişirin. Tel bir ızgara üzerinde hafifçe soğumaya bırakın. Sıcak, ılık veya oda sıcaklığında çırpılmış krema, taze krema veya dondurma ile servis edin.
Malzemeler
1/2 su bardağı (1 kalıp) tuzsuz tereyağı
1 su bardağı çok amaçlı un
1 su bardağı şeker
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
Bir tutam ince deniz tuzu
1 su bardağı tam yağlı süt
1 tatlı kaşığı saf vanilya özü
600 gr erik, ikiye bölünmüş, çekirdeksiz ve 6 mm kalınlığında dilimlenmiş
Servis için çırpılmış krema, taze krema veya dondurma