Martha'nın Kolaçları

Martha'nın Kolaçları
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Çarşamba 27 Ocak saat 16:40 | Perşembe 28 Ocak saat 02:20

Tarif

Kurabiyeler:

Küçük bir kasede maya ve ekşi kremayı karıştırın. Maya eriyene kadar yaklaşık 10 dakika bekletin. Yumurtaları pürüzsüz olana kadar çırpın.

Büyük bir kasede un, toz şeker ve tuzu çırpın. Bir hamur işi kesme aleti veya iki bıçak kullanarak, tereyağını kuru malzemelerin içine, karışım parça parça görünene kadar kesin. Maya karışımını ekleyin. Hamur pürüzsüz olana ve bir araya gelene kadar kasede birkaç kez yoğurun. Hamuru streç filme sarın ve kare şeklinde düzleştirin. En az 30 dakika soğutun.

Fırını önden 200 dereceye ısıtın. Hafifçe unlanmış bir yüzeyde, hamuru 6 mm kalınlığında açın. 7,5 cm’lik bir kurabiye kalıbı kullanarak kareleri kesin. Kareleri yaklaşık 4 cm aralıklı olacak şekilde, iki pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aktarın.

Her karenin ortasına 1 tatlı kaşığı reçel koyun. Sağ üst köşeyi zıt köşeye doğru hamurun yaklaşık üçte ikisini dolgunun üzerine katlayın. Yapıştırmak için bastırın. Sol alt köşeyi yumurta ile fırçalayın, ardından köşeyi yukarı ve ilk katın üzerine katlayın, yapıştırmak için bastırın. (Çok sıkı katlamamaya dikkat edin, yoksa dolgunun dışarı taşmasına neden olabilirsiniz.) Kalan karelerle tekrarlayın.

Kenarları altın rengi olana kadar 12-15 dakika pişirin. Kurabiyelerin tepsi içinde tel ızgaralarda 5 dakika soğumasını bekleyin, ardından tamamen soğuması için kurabiyeleri ızgaraya aktarın.

Kaplama:

Orta boy bir kasede pudra şekerini ve tereyağını çırpın. Kaplama akıcı bir kıvama gelene kadar çırparken, azar azar süt gezdirin. Bir kaşık yardımıyla kurabiyelerin üzerine sürün. Katılaşana kadar 1 saat bekletin. Kurabiyeler hava geçirmez bir kapta oda sıcaklığında 2 güne kadar saklanabilir.

 

 

Malzemeler

  • 2 1/4 tatlı kaşığı aktif kuru maya (hızlı kabarmayan)
  • 1/4 su bardağı ekşi krema, oda sıcaklığında
  • 2 büyük yumurta
  • 2 su bardağı ağartılmamış çok amaçlı un. Ek olarak serpmek için daha fazlası
  • 1/4 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Küçük parçalar halinde kesilmiş 2 paket (1 su bardağı) soğuk, tuzsuz tereyağı
  • 6 yemek kaşığı meyve reçeli
  • Elenmiş 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tuzsuz tereyağ
  •  2 ila 3 yemek kaşığı tam yağlı süt

Benzer Tarifler