Martha'nın Lady Baltimore Pastası

Martha'nın Lady Baltimore Pastası
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Cumartesi 31 Temmuz saat 02:00 | Cumartesi 31 Temmuz saat 05:05

Tarif

Keki hazırlayın: Fırını önden 190 dereceye ısıtın. İki tane 23x5 yuvarlak kalıbı tereyağlayın ve unlayın. Orta bir boy kasenin içine un, kabartma tozu ve tuzu üç kere eleyin. Kenara alın. 

Düz karıştırıcı aparatı takılı bir mikser kasesinde tereyağı ve şekeri hafif ve kabarık hale gelene kadar, yaklaşık 2 dakika karıştırın. Vanilya ve badem özütlerini ekleyin. Un karışımını süt ve suyla dönüşümlü olarak ve unla başlayıp bitecek şekilde üç eklemede ekleyin. Hamuru bir kenara koyun.

Çırpma aparatı takılı mikserin temiz bir kasesinde, yumurta beyazlarını katı tepecikler oluşana kadar çırpın. İyice birleşene kadar kenara koyduğunuz hamurun içine yavaşça katın.

Hamuru hazırladığınız kalıplar arasında bölün. Kürdan temiz çıkana kadar, yaklaşık 30 dakika pişirin. Kalıpları soğuması için 10 dakika tel bir ızgaraya alın. Kekleri kalıplardan çıkarın ve üst tarafları yukarı gelecek şekilde soğuması için tel ızgaraya geri koyun.

Dolgu ve kremayı hazırlayın: Kuru üzümleri, hurmaları ve romu küçük bir tencerede orta ateşte kaynatın. Sıvı emilene kadar ara sıra karıştırın. Ateşten alın ve soğumaya bırakın. Cevizi ekleyin. Bir kenara koyun.

Küçük bir tencerede şeker, mısır şurubu ve suyu karıştırın. Şekerin çözünmesi için karıştırarak yüksek ateşte kaynatın. Şeker çözündüğünde, şeker termometresinde 114 dereceye (yumuşak top aşaması) ulaşana kadar karıştırmadan pişirmeye devam edin.

Bu arada, çırpma aparatı takılı bir mikserin kasesinde, katı tepecikler oluşana kadar yumurta beyazlarını, vanilyayı ve tuzu çırpın. Şeker karışımı 114 dereceye ulaştığında çırpılmış yumurta beyazına ekleyin. Karışım soğuyana ve sürülmeye uygun kıvama gelene kadar, yüksek devirde sürekli, yaklaşık 7 dakika çırpın.

1 su bardağı şekeri orta boy bir kaseye aktarın. Kuru meyve ve yemiş karışımınını ekleyin. Birleştirmek için karıştırın ve bir kenara koyun.

Pastayı birleştirin: Keklerin üst katmanlarını keserek temizleyin. Kekleri yatay olarak ikiye bölün. Servis tabağına bir kek katı koyun. Dolgunun üçte birini yayın. Bu işlemi kalan 2 kek katmanı ile tekrarlayın. Alt tarafı yukarı gelecek şekilde kalan kek tabakasını en üste yerleştirin. Pastanın kenarlarına ve üstüne krema sürün.

 

Malzemeler

  • 1/2 su bardağı (1 kalıp) tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında. Ek olarak kalıplar için
  • 3 su bardağı kek unu (kendi kendine kabarmayan), elenmiş. Ek olarak kalıplar için
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz
  • 1 1/2 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 1/4 tatlı kaşığı badem özütü
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı su
  • 3 büyük yumurtanın akı

Dolgu ve Krema için;

  • 1/2 su bardağı kuru üzüm, doğranmış
  • 1/2 su bardağı çekirdekleri çıkartılmış hurma, dilimlenmiş
  • 1/2 su bardağı koyu rom
  • 1/2 su bardağı doğranmış ceviz, kavrulmuş
  • 2 su bardağı şeker
  • 1/2 tatlı kaşığı light mısır şurubu
  • 2/3 su bardağı su
  • 4 büyük yumurtanın akı
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 1 tutam tuz

Benzer Tarifler