Martha'nın Stroopwafel’i

Martha'nın Stroopwafel’i
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Pazar 1 Ağustos saat 08:27 | Pazar 1 Ağustos saat 08:55

Tarif

Waffle’lar: Elektrikli bir yapışmaz waffle makinesini ısıtın. Büyük bir kasede un, kabartma tozu ve 1/4 tatlı kaşığı tuzu çırpın. Bir kenara koyun.

Başka bir büyük kasede yumurtaları çırpın. İyice birleşene kadar şekeri ekleyin ve çırpın. Özütleri ekleyin ve çırpın. Çırpma sırasında, karışım pürüzsüz hale gelene kadar sabit bir akışta, yavaşça soğutulmuş tereyağını ekleyin. Un karışımını ekleyin ve iyice birleşene kadar çırpın. Hamuru 1 cm’lik yuvarlak uçlu sıkma torbasına aktarın. Hamuru ısıtılmış waffle makinesinin ortasına 5 cm’lik bir yuvarlak şeklinde sıkın. Kapağını kapatın ve kilitleyin. Altın rengi olana kadar 1 1/2 - 2 dakika pişirin. Küçük bir ofset spatula kullanarak, waffle'ı çıkarın ve hemen bir kesme tahtasına aktarın. 9 cm’lik yuvarlak bisküvi kalıbı kullanarak kurabiyeleri kesin.Tel bir ızgara üzerinde tamamen soğumaya bırakın.

Karamelli dolgu: Orta boy bir tencerede şeker, mısır şurubu ve 1/4 su bardağı suyu karıştırın. Karıştırmadan, şeker eriyene kadar dikkatlice daireler çizerek pişirin. Karıştırmadan, koyu kehribar rengi olana kadar yaklaşık 10 dakika dikkatlice çevirerek pişirmeye devam edin. Isıyı düşürün ve yavaş yavaş krema ekleyin, birleşene kadar tahta kaşıkla karıştırın. Vanilya çekirdekleri, tereyağı ve tuzu ekleyin, pürüzsüz olana kadar karıştırın. İnce gözenekli bir elekten bir kaseye süzün, biraz soğumaya bırakın.

Stroopwafel'larınızın yarısının üstüne karameli yayın. Diğer yarısını üstüne kapatın ve diğerlerine de aynısını yapın. Dolguyu kenarlara yaymak için hafifçe bastırın.

 

Malzemeler

  • 1 1/4 su bardağı ağartılmamış çok amaçlı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz
  • 2 büyük yumurta, oda sıcaklığında
  • 3/4 su bardağı şeker
  • 2 tatlı kaşığı saf vanilya özütü
  • 1/2 tatlı kaşığı saf limon özütü
  • 1/3 su bardağı tuzsuz tereyağı, eritilmiş ve soğutulmuş
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı light mısır şurubu
  • 1/3 su bardağı ağır krema
  • 1 vanilya çubuğu, yarılmış ve sıyrılmış
  • 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
  • 1/2 tatlı kaşığı tuzu

Benzer Tarifler