Martha'nın Yayık Altı Suyu ve Yaban Mersinli Ceviz Tabanlı Turtası

Martha'nın Yayık Altı Suyu ve Yaban Mersinli Ceviz Tabanlı Turtası
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Pazartesi 25 Ocak saat 16:35 | Salı 26 Ocak saat 01:55

Tarif

Küçük bir kasede soğuk suya jelatini ekleyin. İyice emene kadar, yaklaşık 5 dakika bekletin.

Krema, şeker ve tuzu küçük bir tencerede orta ateşte ısıtın. Şeker ve tuzun çözünmesi için karıştırın. Jelatin karışımını ekleyin ve çözünene kadar karıştırın. Ateşten alın ve soğumaya bırakın. Yayık altı suyu ve limon suyunu tencereye ekleyin.

Tart tabanını kalıptan çıkarın. Dolguyu tabana yayın ve hafifçe katılaşana kadar, yaklaşık 15 dakika soğutun. Yaban mersinlerini üzerine eşit şekilde yerleştirin. Dolgu tamamen katılaşana kadar, yaklaşık 2 saat (ya da 1 gün boyunca) soğutun.

Malzemeler

  • 2 tatlı kaşığı jelatin
  • 2 yemek kaşığı soğuk su
  • 1 su bardağı krema
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı az yağlı yayık altı suyu
  • 2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
  • Mükemmel Cevizli turta tabanı
  • 4 su bardağı taze yaban mersini

Benzer Tarifler