Mascarpone, Elma ve Tarçınlı Kek

Mascarpone, Elma ve Tarçınlı Kek

Tarif

Fırını önceden 180 ° C'ye ısıtın (160 °C  turbo). 20 cm’lik kelepçeli bir kalıbı yağlayın ve unlayın (veya fırın kağıdıyla kaplayın).

İki elmayı ince dilimler halinde kesin ve gerisini doğrayın (kabuğunu besin değeri için tutarım). Elmaları 1 limonun suyu ile karıştırılmış bir kase soğuk suya koyun.

Soluk bir renk alana ve kabarana kadar yumurtaları ve şekeri çırpın.

Mascarpone ekleyin ve yumuşak ve kremsi olana kadar karıştırın, sonra limon kabuğu rendesi ve 1 limonun suyu ve vanilyayı ekleyin. Pürüzsüz olana kadar malzemelerin birleşmesi için çırpın. Un, kabartma tozu ve tarçın ekleyin ve hafifçe karıştırın. Ve rendelenmiş elmaları da ekleyin ve iyice karıştırın.

Temiz, kuru bir kapta, yumurta aklarını ve bir tutam tuzu yumuşak tepecikler oluşana kadar çırpın.

Hamuru kalıba dökün ve üzerine elma dilimlerini bir daire şeklinde düzenleyin. 50-55 dakika veya içine sokacağınız bir şiş temiz çıkana kadar pişirin. Fırından çıkarın ve üstüne kayısı reçeli sürün. Kalıpta 20 dakika soğutun, ardından pastayı bir tel ızgara üzerinde tamamen soğumaya bırakın.

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 120 g rapadura şekeri
  • 250 g mascarpone peyniri
  • 2 limonun ince rendelenmiş kabuğu ve suyu
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özü veya 1 vanilyanın çekirdekleri
  • 200 gr un, elenmiş
  • 1 yemek kaşığı çekilmiş tarçın
  • 16 gr kabartma tozu
  • 4 elma, 2 tanesi küp küp kesilmiş, 2 tanesi dilimlenmiş
  • bir tutam tuz
  • 1/12 limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu
  • Keki süslemek için bir kaç yemek kaşığı kayısı reçeli

Benzer Tarifler