İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Mascarpone Peynirli Elmalı Turta

Adımlar

  1. Prev1/2Next

    Hamur:

    Unun ortasında oyuk açıp şeker, tereyağı, yumurta, limon kabuğu ve tuzu karıştırarak dökün. Unu yavaş yavaş karıştırın. Hamuru düzleştirip bir streç filme sararak buzdolabında dinlendirin.

    Kek kalıbını yağlayın. Tezgahın ve hamurun üstüne un serpip hamuru açın. Hamuru, kalıba yerleştirip tabanını çatalla delin.
  2. Prev2/2Next

    Mascarpone peynirli iç harcı:

    Fırını önceden 170 dereceye ısıtın.

    Çubuk vanilyayı ikiye bölüp özünü çıkarın. Şeker ve vanilya özünü, Mascarpone peyniriyle karıştırın. Yumurtaları da teker teker ekledikten sonra unu katın.

    Mascarpone peynirli karışımı, hamurun üstüne dökün.

    Elmaları soyun, çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin. Elma dilimlerini üst üste gelecek şekilde Mascarpone peynirli karışımın üstüne dizin, ardından tarçınlı şeker serpiştirin.

    Turtayı hafif kahverengileşene dek, 50 dakika fırında pişirin, soğumaya bırakın.

    Kayısı reçelini suda ısıtıp turtanın üstüne sürün.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen