Hazırlanış

Hamur:

Unun ortasında oyuk açıp şeker, tereyağı, yumurta, limon kabuğu ve tuzu karıştırarak dökün. Unu yavaş yavaş karıştırın. Hamuru düzleştirip bir streç filme sararak buzdolabında dinlendirin.

Kek kalıbını yağlayın. Tezgahın ve hamurun üstüne un serpip hamuru açın. Hamuru, kalıba yerleştirip tabanını çatalla delin. Mascarpone peynirli iç harcı:

Fırını önceden 170 dereceye ısıtın.

Çubuk vanilyayı ikiye bölüp özünü çıkarın. Şeker ve vanilya özünü, Mascarpone peyniriyle karıştırın. Yumurtaları da teker teker ekledikten sonra unu katın.

Mascarpone peynirli karışımı, hamurun üstüne dökün.

Elmaları soyun, çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin. Elma dilimlerini üst üste gelecek şekilde Mascarpone peynirli karışımın üstüne dizin, ardından tarçınlı şeker serpiştirin.

Turtayı hafif kahverengileşene dek, 50 dakika fırında pişirin, soğumaya bırakın.

Kayısı re

Malzemeler

Hamur için:

  • 250 gram kendiliğinden kabaran un
  • 80 gram şeker
  • 150 gram tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet limon
  • 1 tutam tuz

Mascarpone peynirli iç harcı için:

  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 100 gram şeker
  • 325 gram Mascarpone peyniri
  • 2 adet yumurta
  • 100 gram un
  • 5 adet elma
  • 75 gram tarçınlı şeker
  • 100 gram kayısı reçeli
  • 3 yemek kaşığı su

Benzer Tarifler