Tarif

Tavuğu kuşbaşı doğrayın. Sarımsağı soyup doğrayın. Zencefili soyup rendeleyin.
Yoğurt, sıvı yağ, misket limonu suyu, sarımsak, garam masala ve zencefili karıştırın. Tavukları şişlere dizip bir kaseye koyun. Marinadı tavuğun üstüne dökün ve yarım gün buzdolabında bekletin. Soğan ve sarımsağı soyup doğrayın. Chili biberin çekirdeklerini çıkarıp ince ince kıyın. Domatesleri doğrayın. Tavada yağı ısıtıp soğan ve sarımsağı kavurun. Köri tozu ve çili biberiyle çeşnilendirip biraz daha kavurun. Domatesleri ekleyip iyice pişirin. Kremayı ekleyip, sosunuz istediğiniz koyuluğa gelinceye kadar pişirin. Tuz ve karabiberle çeşnilendirin. Izgara tavasını ısıtın. Tavuğun her tarafını ızgara tavasında pişirin. Tavukları sosla birlikte servis edin kişnişle süsleyin.

Malzemeler

  • 800 gram tavuk göğsü

Marinat için:

  • 2 diş sarımsak
  • 1 santimetrelik zencefil
  • 200 gram yoğurt
  • 1 ölçü sıvı yağ
  • 1 adet misket limonu
  • 2 yemek kaşığı Garam Masala

Sosu için:

  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 1 adet çili biberi
  • 4 adet domates
  • 100 mililitre krema
  • 1 ölçü toz köri
  • 1 ölçü kişniş
  • 1 tutam tuz

Benzer Tarifler