Tarif

Yukarıdaki malzemeleri yoğurma kancalarıyla pürüzsüz olana kadar karıştırıp küçük bir hamur yapın ve en az 1 saat buzdolabında dinlendirin.

Fırınınızı önceden 180 dereceye ısıtın.

Hamuru açın ve yağlı turta kalıbına dökün. Çatalla hamurda delikler açın.

Frenk soğanlarını doğrayın ve yumurtaları, taze krema ve keçi peynirini pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Frenk soğanlarını ekleyin ve tuz ve karabiberle çeşnilendirin. Turta kalıbına dökün.

Armutları soyun, çekirdeğini çıkartın ve uzunlamasına doğrayın.

Armutları tart dolgusuna diklemesine yerleştirin.

Mavi peyniri armutların üstüne ufalayın ve tartı fırında 25 dakika pişirin.

Malzemeler

Hamur için

  • 285 gram un
  • 170 gram soğuk tereyağı
  • 130 gram krem peynir
  • 3 yemek kaşığı soğuk su
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 miktar tuz

Keçi peynirli dolgu için

  • 1 yarım demet Frenk soğanı
  • 2 adet yumurta
  • 100 mililitre taze krema
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber
  • 1 adet küçük Hindistan cevizi
  • 50 gram yumuşak keçi peyniri
  • 4 adet armut
  • 1 miktar Mavi Danimarka peyniri veya herhangi bir mavi peynir

Benzer Tarifler