Tarif

Tost ekmeklerinin kahverengi olan kenarlarını kesin ve beyaz kısmını küçük küpler halinde doğrayın. Bir tavada ekmek küplerini altın sarısı oluncaya kadar kızartın. Bir mutfak robotunda siyah zeytinleri zeytinyağı ile karıştırıp bir püre haline getirin.

Somonları tuz ve taze karabiber ile tatlandırdıktan sonra bir tavada her iki tarafını da pişirin.

Limon suyu ve zeytinyağı ile bir sos hazırlayın ve kenarda dinlendirin. Maydanoz ve taze soğanları ince ince doğrayın ve kiraz domatesleri dörde bölün. Endivyenleri elinizle ufak parçalara kırpın ve bir kase içinde tüm malzemeleri karıştırın. Somon filetolarını üzerine siyah zeytin püresi ile tost ekmeklerini serpiştirin ve maydanoz salatası ile beraber servis edin.

Malzemeler

  • 2 adet somon fileto
  • 1 su bardağının yarısı dilimlenmiş siyah zeytin
  • 4 dilim beyaz tost ekmeği
  • 1 çeyrek çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yarım demet maydanoz
  • 1 adet taze soğan
  • 1 adet limon
  • 7 adet çeri domates
  • 1 demet endivyen yeşilliği

Benzer Tarifler