Tarif

Derince bir kasenin içine toz şekeri, yumurtayı, yoğurdu ve sütü koyup çırpma teliyle çırpın.

Kabartma tozunu una katın, içine tuzunu da ekleyip karıştırın.

Unu karışımı yavaş yavaş çırparken kaseye ekleyin. Hamur belli bir kalınlığa gelince elinizle hafifçe karıştırarak hamurun kasedeki tüm unu almasını sağlayın.

Mümkünse düz mermerin ya da düz bir zeminin üzerine biraz un serpiştirip kasedeki hamuru buraya transfer edin. Hamuru iyice yoğurun. Hamur kıvamlı yumuşak bir hamur olana kadar yoğurma işlemini sürdürün. Kıvamı tutmazsa yoğururken üzerine un serpiştirin.

Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika bekletin.

Fırını 200 C ye ısıtın.

Maydanozun yapraklarını kıyıp derince bir kasenin içine koyun. Üzerine beyaz peyniri elinizle parçalayarak ekleyin. Birazcık sızma zeytinyağı gezdirin.

Bir kaşık yardımıyla hepsini birbirine yedirin. Büyük kalan parça peynirleri kaşık yardımıyla kırın ancak çok da fazla ufalamayın.

Pideleri fırından kolayca çıkartmak için dilerseniz fırın tepsisini ters çevirip kullanabilirsiniz.

Mermere ya da düz zemininize biraz un serpiştirin.

Fırın tepsisinin dilediğiniz yüzüne biraz zeytinyağı döküp elinizle yayarak tepsiyi yağlayın.

Hamurdan minik parçalar kopartarak unlu zeminde hamurları elinizle yuvarlak biçimde açın. Kalınlıklarının eşit olmasına özen gösterin.

Açılan pide hamurlarını yağlı fırın tepsisine yerleştirin.

Pide hamurlarının üzerine peynirli maydanoz karışımından koyun ve parmaklarınızla hamurların kenarlarını hafifçe kıvırın. Böylece eriyen peynirler akmayacaktır.

Her bir pidenin üzerine küçük ince bir parça tereyağı koyun. Üzerlerine nar ekşisini gezdirin.

Pideleri önceden ısıtılmış fırında 20 dakika, hamuru çıtırlaşana kadar pişirin.

Pideleri servis tabağına aktarıp servis edin.

Malzemeler

  • 1 yarım su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 1 tutam tuz

İç harcı için:

  • 1 demet maydanoz
  • 350 gram beyaz peynir
  • 1 ölçü zeytinyağı

Pidelerin üzeri için:

  • 1 çay kaşığı nar ekşisi
  • 1 miktar tereyağı

Benzer Tarifler