Hazırlanış

Hazırlık:

Vanilya çubuğunu boydan boya kesip içini kazıyın, un ve tuzla karıştırın. Tereyağını şeker ve yumurta sarısıyla karıştırın, unu ekleyin, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru streç filmle kaplayın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Fırını 190 dereceye getirin. Hamuru 5 milimetre kalınlığında açın. Tart kalıbını yağlayın, hamuru koyun ve üstünde delikler açın. Hamurun üstüne pişirme kağıdı koyun ve pişirme ağırlıklarını yerleştirin. Tart kabuğunu 10 dakika pişirin, sonra pişirme kağıdını ve ağırlıkları çıkarın. İç harcı:

Fırının sıcaklığını 180 dereceye getirin. Tereyağını, badem ezmesini ve pudra şekerini yumuşayana kadar çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyin. Harca toz badem katın. Harcın üstüne limon kabuğu rendeleyin ve iyice karıştırın. Pişen tart kabuğuna harcı doldurun. Kızarana kadar 30 dakika pişirin. Kartonu çiçek şeklinde

Malzemeler

Tart hamuru için:

  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 220 gram un
  • 1 tutam tuz
  • 150 gram tereyağı
  • 40 gram pudra şekeri
  • 1 adet yumurta sarısı

İç harcı için:

  • 190 gram tereyağı
  • 150 gram badem ezmesi
  • 105 gram pudra şekeri
  • 3 adet yumurta
  • 120 gram toz badem
  • 1 adet limon

Benzer Tarifler