Tarif
Bütün kabağı ortadan ikiye bölün. İçlerini çıkartın.
Fırın poşetinin içine koymadan önce kabağın üzerine zeytinyağ, tuz ve karabiber serpin. 35-40 dk pişirin.
Kıymalı Harç Hazırlanışı
Bakır tencerenin içine yağ alın. Soğan, kimyon ve köri ile kavurun.
Kıyma ekleyin ve ezerek kavurun.
Kavrulmasına yakın içerisine sadeyağ ekleyin.
Kavrulunca içine bir tatlı kaşığı domates, yarım kaşık acı biber, yarım kaşık tatlı biber salçası ve domates sos ekleyin. İyice kavrulduğunda içine sumak ekşisi ekleyin..
Kaleleri kaynar suya batırıp çıkarın, ardından soğuk suya alın. Sudan çıkarıp kurutun.
yaprak kısımlarını keserek harçın içerisine dahil edin.
Ayrıca balkabaklarını temizleyin ve küp küp doğrayarak fırın tepsisine alın. Zeytinyağ, tuz ve karabiber ekleyin.
200 derecede fırınlayın.
Küp küp doğranmis ve pişmiş olan balkabaklarını kıymalı karışımın içerisine ekleyin. Hafif ezmeden karıştırın.
Servis
Büyük balkabağını servis tabağına alın ve karışımı içerisine doldurun.
Sunum tepsisinin içerisine süzme voğurtu alın. Yoğurt üzerine isot ve adacayi serperek süsleyin.
Episode Number and Name: 16. Bölüm Kestane
Malzemeler
Kuzu kıyma
Balkabağı
Karalahana
Soğan
Süzme yogurt
Domates, acı ve tatlı biber salçası
Domates sos
Sumak ekşisi
Adaçayı
İsot
Kimyon
Köri
Sadeyağ
Zeytinyağ
Tuz
Karabiber