Yayınlandığı Program: à la şerife Yayın tarihleri: Cumartesi 24 Ekim saat 10:50 | Cumartesi 24 Ekim saat 14:45

Tarif

Bütün kabağı ortadan ikiye bölün. İçlerini çıkartın.

Fırın poşetinin içine koymadan önce kabağın üzerine zeytinyağ, tuz ve karabiber serpin. 35-40 dk pişirin.

Kıymalı Harç Hazırlanışı

Bakır tencerenin içine yağ alın. Soğan, kimyon ve köri ile kavurun.

Kıyma ekleyin ve ezerek kavurun.

Kavrulmasına yakın içerisine sadeyağ ekleyin.

Kavrulunca içine bir tatlı kaşığı domates, yarım kaşık acı biber, yarım kaşık  tatlı biber salçası ve domates sos ekleyin. İyice kavrulduğunda içine sumak ekşisi ekleyin..

Kaleleri kaynar suya batırıp çıkarın, ardından soğuk suya alın. Sudan çıkarıp kurutun.

yaprak kısımlarını keserek harçın içerisine dahil edin.

Ayrıca balkabaklarını temizleyin ve küp küp doğrayarak fırın tepsisine alın. Zeytinyağ, tuz ve karabiber ekleyin.

200 derecede fırınlayın.

Küp küp doğranmis ve pişmiş olan balkabaklarını kıymalı karışımın içerisine ekleyin. Hafif ezmeden karıştırın.

Servis

Büyük balkabağını servis tabağına alın ve karışımı içerisine doldurun.

Sunum tepsisinin içerisine süzme voğurtu alın. Yoğurt üzerine isot ve adacayi serperek süsleyin.

Episode Number and Name: 16. Bölüm Kestane

Malzemeler

Kuzu kıyma

Balkabağı

Karalahana

Soğan

Süzme yogurt

Domates, acı ve tatlı biber salçası

Domates sos

Sumak ekşisi

Adaçayı

İsot

Kimyon

Köri

Sadeyağ

Zeytinyağ

Tuz

Karabiber

 

Benzer Tarifler