Tarif

Fırını önceden 180 dereceye ısıtın. Un ve kabartma tozunu bir kaba boşaltın. İçine şeker ve taco çeşnisini koyup karıştırın. Bir başka kapta yumurta ve et suyunu karıştırıp ayçiçeği yağını ekleyin. İki karışımını birbirine ekleyip kısık ateşte karıştırın. Sulu hamur karışımını yüksek ateşte 10 saniye daha karıştırın. Bir kaşıkla mısır tanelerini ve dilimlenmiş jalapeño biberlerini hamur karışımının içine atın. Mini kek tepsisine mini kek kalıplarını yerleştirin ve içlerine ¾’ünü doldurun. 25 dakika kadar mini kekleri fırında pişirin.

Krema içinse tereyağını mutfak robotuna koyun. Yaklaşık 10 dakika boyunca krema kıvamı alana kadar çırpın. Krem peyniri. Ispatulayla krem peyniri pürüzsüz olana kadar karıştırın. Avokadoyu soyun ve küçük parçalar hâlinde doğrayın. Avokado parçalarını çatalla ezin ya da mutfak robotuna püre hâline getirin. Bir limonu ikiye bölün ve bir yarımın suyunu ekleyin. Kişniş yapraklarını güzelce doğrayın. Krem peyniri, avokado püresini, doğranmış kişnişi, tuz ve biberi ekleyin ve mikserde kısa süre karıştırın.

Garnitür için avokado kremasını, kaşıkla ucu tırtıklı krema sıkma torbasına koyun ve kremayı çiçek biçiminde mini keklerin üstüne sıkın. Çeri domates ve tortilla cipsleriyle süsleyin.

Malzemeler

  • 200 gram un
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • 50 gram şeker
  • 1 yemek kaşığı taco çeşnisi
  • 180 mililitre et suyu
  • 80 mililitre ayçiçeği yağı
  • 150 gram mısır konservesi
  • 2 adet jalapeño biberi

Avokado kreması için

  • 200 gram tereyağı
  • 100 gram krem peynir
  • 1 adet avokado
  • 1 adet misket limonu
  • 1 miktar kişniş yaprağı
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Garnitür için

  • 12 adet çeri domates
  • 1 poşet tortilla cipsi

Benzer Tarifler