İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Meksika Usulü Mini Kek

Oylama 0/5
Fırını önceden 180 dereceye ısıtın. Un ve kabartma tozunu bir kaba boşaltın. İçine şeker ve taco çeşnisini koyup karıştırın. Bir başka kapta yumurta ve et suyunu karıştırıp ayçiçeği yağını ekleyin. İki karışımını birbirine ekleyip kısık ateşte karıştırın. Sulu hamur karışımını yüksek ateşte 10 saniye daha karıştırın. Bir kaşıkla mısır tanelerini ve dilimlenmiş jalapeño biberlerini hamur karışımının içine atın. Mini kek tepsisine mini kek kalıplarını yerleştirin ve içlerine ¾’ünü doldurun. 25 dakika kadar mini kekleri fırında pişirin.

Krema içinse tereyağını mutfak robotuna koyun. Yaklaşık 10 dakika boyunca krema kıvamı alana kadar çırpın. Krem peyniri. Ispatulayla krem peyniri pürüzsüz olana kadar karıştırın. Avokadoyu soyun ve küçük parçalar hâlinde doğrayın. Avokado parçalarını çatalla ezin ya da mutfak robotuna püre hâline getirin. Bir limonu ikiye bölün ve bir yarımın suyunu ekleyin. Kişniş yapraklarını güzelce doğrayın. Krem peyniri, avokado püresini, doğranmış kişnişi, tuz ve biberi ekleyin ve mikserde kısa süre karıştırın.

Garnitür için avokado kremasını, kaşıkla ucu tırtıklı krema sıkma torbasına koyun ve kremayı çiçek biçiminde mini keklerin üstüne sıkın. Çeri domates ve tortilla cipsleriyle süsleyin.
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen