İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Menemen

Oylama 0/5

Yumurtaları dolaptan alıp çukur bir kasenin içine kırın ve oda sıcaklığına gelmeleri için bekletin.

Domatesleri dörde bölüp çekirdekli kısımlarını çıkartın. Kalan etli kısmını küçük küplere doğrayın. Çekirdekli kısmı daha sonra başka yemeklerde kullanmak üzere ayırın.

Tavayı ocağa koyup içine tereyağını koyun. Tereyağı eriyince içine doğradığınız domatesleri ekleyin.

Biberlerin sap kısımlarını kesip içindeki damarları ve çekirdeklerini temizleyin. Biberleri istediğiniz büyüklükte kesin.

Domatesler tereyağında fokurdamaya başlayınca içine biberleri ekleyin ve pişirme işlemini sürdürün. Eğer biberler diri kalmasın daha çok pişsin isterseniz domateslerden önce ekleyebilirsiniz. Tuz, karabiber ekleyin.

Taze soğanları temizleyip kabaca doğrayın. Naneyi yapraklarına ayırın ve 3-4 bıçak darbesiyle kabaca doğrayın. Maydanoz yapraklarını da saplarından ayırıp aynı nane gibi kabaca doğrayın.

Ateşi iyice artırıp menemenin içine taze soğan, nane ve maydanozu ekleyip hafifçe karıştırın. Yeşilliklerin diri kalmasını sağlayın.

Üzerlerine yumurtaları ilave edin. Sarılarını patlatmadan hafifçe diplerini karıştırarak pişmeye bırakın. Beyazları zevkinize göre yeterince piştiğinde altını kapatın.

Piştikten sonra servis yapacağınız tabağa aktarıp servis edin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Maksut Aşkar