Tarif

Yumurtaları dolaptan alıp çukur bir kasenin içine kırın ve oda sıcaklığına gelmeleri için bekletin.

Domatesleri dörde bölüp çekirdekli kısımlarını çıkartın. Kalan etli kısmını küçük küplere doğrayın. Çekirdekli kısmı daha sonra başka yemeklerde kullanmak üzere ayırın.

Tavayı ocağa koyup içine tereyağını koyun. Tereyağı eriyince içine doğradığınız domatesleri ekleyin.

Biberlerin sap kısımlarını kesip içindeki damarları ve çekirdeklerini temizleyin. Biberleri istediğiniz büyüklükte kesin.

Domatesler tereyağında fokurdamaya başlayınca içine biberleri ekleyin ve pişirme işlemini sürdürün. Eğer biberler diri kalmasın daha çok pişsin isterseniz domateslerden önce ekleyebilirsiniz. Tuz, karabiber ekleyin.

Taze soğanları temizleyip kabaca doğrayın. Naneyi yapraklarına ayırın ve 3-4 bıçak darbesiyle kabaca doğrayın. Maydanoz yapraklarını da saplarından ayırıp aynı nane gibi kabaca doğrayın.

Ateşi iyice artırıp menemenin içine taze soğan, nane ve maydanozu ekleyip hafifçe karıştırın. Yeşilliklerin diri kalmasını sağlayın.

Üzerlerine yumurtaları ilave edin. Sarılarını patlatmadan hafifçe diplerini karıştırarak pişmeye bırakın. Beyazları zevkinize göre yeterince piştiğinde altını kapatın.

Piştikten sonra servis yapacağınız tabağa aktarıp servis edin.

Malzemeler

  • 6 adet yumurta
  • 3 adet domates
  • 3 adet sivri biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 adet taze soğan
  • 5 dal taze nane
  • 5 dal maydanoz
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Benzer Tarifler