İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Mercimek Çorbası

Oylama 0/5
Mercimekleri bol suyun içinde 4 saat boyunca ıslatın. Bir soğanı soyup doğrayın. Sarımsağı da soyup doğrayın. Yağı kızdırın ve soğanla sarımsağı kavurun. Islattığınız mercimekleri süzüp ilave edin. Domatesleri küçük parçalar hâlinde doğrayıp ekleyin. Tarçın ve kakuleyi de ekledikten sonra güzelce kavurun. Bir dilim limon kesin. Kalanını da dilimlere ayırın. Limon dilimini ve tavuk suyunu ekleyin. Kaynama noktasına getirin ve 45 dakika boyunca pişirin. Fırınınızı önceden 200 dereceye ısıtın. Ekmeği kruton şeklinde kesin ve fırın tepsisine yayın. Ekmeklerin üstüne zeytinyağı gezdirin, bir tutam tuz serpin ve fırında kızartın. Maydanozu ince ince kıyın. Çorbanızı tuz ve karabiberle isteğinize göre çeşnilendirin. Kepçeyle kaselere alın. Kruton, limon dilimi ve maydanozla süsleyin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Rudolph van Veen