Mercimek Çorbası

Mercimek Çorbası

Tarif

Mercimekleri bol suyun içinde 4 saat boyunca ıslatın. Bir soğanı soyup doğrayın. Sarımsağı da soyup doğrayın. Yağı kızdırın ve soğanla sarımsağı kavurun. Islattığınız mercimekleri süzüp ilave edin. Domatesleri küçük parçalar hâlinde doğrayıp ekleyin. Tarçın ve kakuleyi de ekledikten sonra güzelce kavurun. Bir dilim limon kesin. Kalanını da dilimlere ayırın. Limon dilimini ve tavuk suyunu ekleyin. Kaynama noktasına getirin ve 45 dakika boyunca pişirin. Fırınınızı önceden 200 dereceye ısıtın. Ekmeği kruton şeklinde kesin ve fırın tepsisine yayın. Ekmeklerin üstüne zeytinyağı gezdirin, bir tutam tuz serpin ve fırında kızartın. Maydanozu ince ince kıyın. Çorbanızı tuz ve karabiberle isteğinize göre çeşnilendirin. Kepçeyle kaselere alın. Kruton, limon dilimi ve maydanozla süsleyin.

Malzemeler

  • 250 gram yeşil mercimek
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı kakule
  • 1 adet limon
  • 1 litre tavuk suyu
  • 1 adet beyaz ekmek
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Benzer Tarifler