Yayınlandığı Program: Refika ile Öze Dönüş Yayın tarihleri: Perşembe 27 Haziran saat 13:05 | Cuma 28 Haziran saat 07:25

Tarif

Hazırlanışı:

2 su bardağı sarı mercimeği pirinç yıkama kabında ovuşturarak yıkayın. İyice köpürsün ve gri suyu aksın. Böylece piştiğinde gri köpüğü daha az çıkacak. Tencereye yıkadığınız mercimekleri, 8 su bardağı suyu, 3 küp tavuk suyu ekleyin. 1 soğanı da dörde bölüp koyun ve 1 çay kaşığı tuz ekleyin. Bu şekilde kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra da altını kısıp yarım saat pişirin. Sürenin sonunda küçük bir tencerede 2 çorba kaşığı tereyağını eritip 2 çorba kaşığı un ekleyin ve kısık ateşte devamlı karıştırarak kavurun. Un kahverengi olunca içine 1 bardak sıcak su koyup karıştırın ve karışımı çorbaya ekleyin. 1 çay kaşığı daha tuz ekleyip el blendırı ile pürüzsüz olana dek çekin. Nefis mercimek çorbanız emrinize amade. Çorba bu haliyle çok güzel ancak birkaç ufak ekleme ile efsane bir ziyafete dönüştürmek mümkün. İlki köfte ve barbunya, 250 gr kıyma ile güzel bir köfte hazırlayıp tavada kavurun. Dilerseniz biizm köfte bölümündeki tarifi kullanabilirsiniz. 400 gr haşlanmış barbunya ve ince kıydığınız 10 dal maydanozu ekleyince ana yemek tadında çorbanız hazır. Bir diğeri Kıbrıs’tan çok sevdiğim bir adet siyah zeytin ve limon. Çorbayı sıcak içemeyenlere serinletici ve doyurucu yoğurt. Çorbada kıtırtı isteyenlere galeta veya kavrulmuş çıtır çıtır kadayıf. Favorilerinizden biri olacağına inandığım karamelize soğan ve susam. Son olarak da soğuk salatayı çorbaya ekleyince hem doyurucu hem de çok lezzetli oluyor. Çorbanız dilediğiniz şekliyle afiyet olsun.

Malzemeler

Hazırlanışı:

2 su bardağı sarı mercimeği pirinç yıkama kabında ovuşturarak yıkayın. İyice köpürsün ve gri suyu aksın. Böylece piştiğinde gri köpüğü daha az çıkacak. Tencereye yıkadığınız mercimekleri, 8 su bardağı suyu, 3 küp tavuk suyu ekleyin. 1 soğanı da dörde bölüp koyun ve 1 çay kaşığı tuz ekleyin. Bu şekilde kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra da altını kısıp yarım saat pişirin. Sürenin sonunda küçük bir tencerede 2 çorba kaşığı tereyağını eritip 2 çorba kaşığı un ekleyin ve kısık ateşte devamlı karıştırarak kavurun. Un kahverengi olunca içine 1 bardak sıcak su koyup karıştırın ve karışımı çorbaya ekleyin. 1 çay kaşığı daha tuz ekleyip el blendırı ile pürüzsüz olana dek çekin. Nefis mercimek çorbanız emrinize amade. Çorba bu haliyle çok güzel ancak birkaç ufak ekleme ile efsane bir ziyafete dönüştürmek mümkün. İlki köfte ve barbunya, 250 gr kıyma ile güzel bir köfte hazırlayıp tavada kavurun. Dilerseniz biizm köfte bölümündeki tarifi kullanabilirsiniz. 400 gr haşlanmış barbunya ve ince kıydığınız 10 dal maydanozu ekleyince ana yemek tadında çorbanız hazır. Bir diğeri Kıbrıs’tan çok sevdiğim bir adet siyah zeytin ve limon. Çorbayı sıcak içemeyenlere serinletici ve doyurucu yoğurt. Çorbada kıtırtı isteyenlere galeta veya kavrulmuş çıtır çıtır kadayıf. Favorilerinizden biri olacağına inandığım karamelize soğan ve susam. Son olarak da soğuk salatayı çorbaya ekleyince hem doyurucu hem de çok lezzetli oluyor. Çorbanız dilediğiniz şekliyle afiyet olsun.

Benzer Tarifler