İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Mercimek Köftesi

Oylama 0/5
Sarı ve kırmızı mercimeği suda kaynatın. İnce bulguru bir kaba dökün. Üzerine kaynatmış olduğunuz mercimekleri ilave edin. Üzerine domates ve biber salçasını ekleyin. Bir buçuk tutam kimyon, bir tutam da toz kişniş ekleyin. Kasenin üzerine bir bez kapatarak bulgurun mercimeğin sıcak buharıyla pişmesi için 20 dakika dinlendirin.

Soğanların kabuklarını soyun ve yarım ay şeklinde doğrayın. Tavaya az miktarda zeytinyağı koyun ve soğanları bu yağda pembeleşip yumuşayana kadar kavurun. Yumuşayan soğanları kenara alıp soğumaya bırakın. Yarım demet maydanozun yapraklarını ayırın ve doğrayın ve demlenen mercimek-bulgur karışımına ilave edin. Mercimeğe şekil verirken elinize yapışmaması için, elinizi ıslatmak amacıyla bir kaseye su doldurun.

Servis edeceğiniz tabağa bir adet yağlı kağıt serin. Soğuyan soğanları da mercimekli karışıma ilave edip karışımı karıştırın. Harç iyice karıştıktan sonra elinizle istediğiniz şekli verip yağlı kağıda dizin. Yağlı kağıdın tabaktan sarkan kısımlarını köftelerin üzerine kapatıp servis edene kadar nemli kalmalarını sağlayın.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Program:
Aşçı: Maksut Aşkar