Tarif

Unu tezgahın üzerine döküp ortasında çukur açın. Çukurun içine yoğurdu koyun. Et suyunun da birazını ekleyip elinizle tüm malzemeyi birbirine karıştırın.

Hamur kulak memesi kıvamına gelinceye kadar et suyundan ekleyerek hamuru yoğurun.

Hamur kıvamını alınca uzunca olacak şekilde hamuru yuvarlayın ve hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kesin.

Ceviz büyüklüğündeki hamur parçalarından birinin üzerine avcunuzu koyup hamuru düz zeminde daireler çizer gibi yuvarlayarak top haline getirin. Tüm hamur parçalarına aynı işlemi uygulayın.

Tezgahın üzerine biraz un serpiştirin, merdanenin de etrafını unlayın ve hamur toplarını merdane yardımıyla daire biçiminde açın.

Tencereyi ocağa koyup içine derince olacak şekilde riviera zeytinyağı döküp ısınmaya bırakın.

İç harcı hazırlamak için önceden haşlanmış 2 su bardağı yeşil mercimeği derince bir kasenin içine koyup, pul biber, kuru nane, tuz ve biraz da zeytinyağı ekleyin ve tüm malzemeyi bir kaşık yardımıyla karıştırın.

Daire biçiminde açılmış hamurlardan birini alıp hamurun yarısına 1 yemek kaşığı kadar mercimekli harçtan koyun. Hamurun boş kalan diğer yarısını harcın üzerine kapatın. Hamurun kenar kısımlarına hafifçe bastırarak birbirine yapıştırıp açılmamasını sağlayın. Tüm malzemeye aynı işlemi uygulayın.

Hazırlanan çiğ börekleri ısınan yağda çevirerek altın sarısı oluncaya dek kızartın.

Kızaran börekleri fazla yağını bırakması için havlu peçete serilmiş bir tabağın içine koyun.

Börekleri sıcak ya da ılık, dilerseniz yanında yoğurt ile servis edin. 

Malzemeler

Hamur için:

  • 4 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı et suyu

İç harç için:

  • 2 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 3 tutam tuz
  • 1 ölçü zeytinyağı

Kızartmak için:

  • 1 ölçü riviera zeytinyağı

Benzer Tarifler