Meyer Limonlu Kahve Keki

Meyer Limonlu Kahve Keki
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Çarşamba 20 Ocak saat 05:05 | Çarşamba 20 Ocak saat 06:55

Tarif

Streusel: Un, esmer şeker ve tuzu karıştırın. Bir pasta kesici veya parmaklarınızı kullanarak, tereyağını un karışımına küçük, orta büyüklükte kümeler oluşana kadar kesin. Örtün ve 3 güne kadar kullanıma hazır olana kadar buzdolabında saklayın.

Kek: Büyük bir tencere kaynar su içinde limon dilimlerini 1 dakika pişirin. Suyu değiştirin ve tekrarlayın. Pişirme kağıdı serili bir fırın tepsisine limon dilimlerini tek bir katman halinde yerleştirin.

Fırını önden 175 dereceye ısıtın. 23 cm’lik ortası delik bir kek kalıbını tereyağlayın. Un, karbonat, kabartma tozu ve tuzu birlikte eleyin. Karıştırıcı aparatı takılı bir mikser kasesinde, tereyağı, toz şeker ve limon kabuğu rendesini orta hızda hafif ve yumuşak olana kadar, yaklaşık 2 dakika çırpın. Yumurtaları birer birer ekleyin, ardından vanilyayı ekleyerek çırpın. Hızı düşürün. Un karışımını üç eklemede, ekşi krema ile dönüşümlü olarak ve un karışımıyla başlayıp bitirecek şekilde çırpın. Her eklemeden sonra karışana kadar çırpın.

Hamurun yarısını eşit bir şekilde kalıba dökün.  Limon dilimlerinin yarısını tek kat halinde hamurun üzerine dizin. Kalan hamuru üstüne eşit şekilde yayın. Kalan limon dilimlerini tek kat halinde dizin.  Üzerine soğutulmuş streusel’i eşit olarak serpin.

Kek altın rengi olana ve kürdan temiz çıkana kadar, yaklaşık 55 dakika pişirin. Kalıbı fırın tepsisine yerleştirilmiş tel ızgaraya aktarın. 15 dakika kalıpta soğumaya bırakın. Kalıbın kenarlarından bir bıçak geçirin ve dış halkayı çıkarın. 15 dakika daha ızgara üzerinde soğumaya bırakın. Merkezdeki borunun etrafında bir bıçak gezdirin. İki geniş spatulayı kekin altı ile kalıp arasına kaydırın ve orta borudan çıkarmak için keki kaldırın. Izgarada tamamen soğumaya bırakın.

Sos: Servis etmeden hemen önce orta boy bir kasede pudra şekeri ve limon suyunu karıştırın. Soğutulmuş kekin üzerine gezdirin, fazlalığın yanlardan akmasına izin verin. Dilimlemeden önce 5 dakika sosun katılaşmasına izin verin.

 

Malzemeler

Streusel

  • 1 3/4 su bardağı ağartılmamış çok amaçlı un
  • 3/4 su bardağı light kahverengi şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 1/2 paket (3/4 su bardağı) soğuk tuzsuz tereyağı

 

Kek

  • 5 Meyer limonu, kağıt gibi ince dilimler halinde kesilmiş, uçları atılmış. Ek olarak 3 yemek kaşığı ince rendelenmiş kabuk (4-5 limon)
  • 2 su bardağı ağartılmamış çok amaçlı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket (1/2 bardak) tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında. Kalıp için daha fazlası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 büyük yumurta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 1 su bardağı ekşi krema

 

Sos

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3-4 yemek kaşığı taze Meyer limonu suyu

Benzer Tarifler