Tarif

Tencereye tereyağını koyup eritin. Soğanın kabuklarını soyun ve küp küp kesin. Eriyen tereyağının içine soğanları atıp karıştırın; pembeleşinceye kadar pişirin. Sarımsakların kabuklarını üzerlerine bir bıçak yardımıyla bastırarak çıkartın ve incecik doğrayın. Soğanlara ilave edip karıştırın.

Domatesin kabuklarını soyun ve dört parçaya bölün. Çekirdek kısmını çıkartın. Kalan kısmını ince uzun şeritler halinde kesin. Tencereye ilave edip karıştırın. Biberleri ince ince doğrayıp karışıma ekleyin ve tekrar karıştırın. Biber ve domates salçasını da ekleyin. Bulguru katın ve karıştırın. Kuru nane, pul biber, tuz, karabiber ekleyin. Üzerine sebze suyunu ilave edin ve karıştırın. Bir gece önceden ıslatılıp haşlanmış olan kuru fasulye ve nohudu da ekleyin. Tencerenin altını kısıp kapağını kapatarak pilavı suyunu çekerek pişmeye bırakın.

Suyunu çekince altını kapatıp üzerine bez örtüp kapağı kapalı biçimde demlendirin. Demlendikten sonra servis edin.

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tutam pul biber
  • 4 su bardağı sebze suyu
  • 1 çay bardağı kuru fasulye
  • 1 çay bardağı nohut
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Benzer Tarifler