İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Meyhane Pilavı

Oylama 0/5
Tencereye tereyağını koyup eritin. Soğanın kabuklarını soyun ve küp küp kesin. Eriyen tereyağının içine soğanları atıp karıştırın; pembeleşinceye kadar pişirin. Sarımsakların kabuklarını üzerlerine bir bıçak yardımıyla bastırarak çıkartın ve incecik doğrayın. Soğanlara ilave edip karıştırın.

Domatesin kabuklarını soyun ve dört parçaya bölün. Çekirdek kısmını çıkartın. Kalan kısmını ince uzun şeritler halinde kesin. Tencereye ilave edip karıştırın. Biberleri ince ince doğrayıp karışıma ekleyin ve tekrar karıştırın. Biber ve domates salçasını da ekleyin. Bulguru katın ve karıştırın. Kuru nane, pul biber, tuz, karabiber ekleyin. Üzerine sebze suyunu ilave edin ve karıştırın. Bir gece önceden ıslatılıp haşlanmış olan kuru fasulye ve nohudu da ekleyin. Tencerenin altını kısıp kapağını kapatarak pilavı suyunu çekerek pişmeye bırakın.

Suyunu çekince altını kapatıp üzerine bez örtüp kapağı kapalı biçimde demlendirin. Demlendikten sonra servis edin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Program:
Aşçı: Maksut Aşkar