Tarif

Salataya, çilekleri yıkayarak başlayın. Soymayacağımız tek meyve, çilek olacak. Saplarını ayıklayıp çilekleri dilimleyin. Mangoyu ve erikleri soyup eşit boyutlarda, küp küp doğrayın. Kavunu ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarın, Bir kaşık yardımıyla kavunun içini oyun. Biz, erik, çilek, kavun ve mango kullanacağız ancak siz, istediğiniz meyveleri kullanabilirsiniz. Önemli olan, daha lezzetli ve marketlerde kolayca bulunabilen mevsim sebzelerinden gerektiğince istifade edebilmektir.

Kesilen tüm meyveleri kaseye koyduktan sonra, üzerlerine bal ve yarım limon suyu döküp, doğranmış nane yaprağı serpiştirin. Başka bir kasede, Yunan yoğurduyla limon kabuklarını karıştırın. Tatlının iki temel malzemesi hazır: Yoğurt ve meyveler.

Yoğurdu, dört ayrı kaba bölün. Üstüne doğranmış badem serpiştirin (kıtır kıtır bir lezzet katacak bu), meyvelerle süsleyin. Son olarak, tatlıyı, servis edinceye kadar beklemek üzere buzdolabına kaldırın. Bu tatlı, soğuk olarak yenmelidir. Afiyet olsun!

Malzemeler

  • 1 adet mango
  • 1 adet kavun
  • 6 adet çilek
  • 2 adet sarı erik
  • 2 adet kırmızı erik
  • 1 adet limonun kabuğu
  • 1 adet limonun yarısı
  • 2 çorba kaşığı bal
  • 1 tutam nane yaprağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 adet dilimlenmiş badem

Benzer Tarifler