Tarif

Hazırlanışı:

Fırınınızı önceden 120 dereceye ısıtın. Bir kapta yumuşak tepecikler oluşana dek yumurta beyazlarını çırpın. Yavaş yavaş şekerin ¾’ünü karıştırırken ekleyin. Sirke ve mısır ununu ekleyin. Dikkatlice şekerin kalanını ekleyin.

Merengi, pişirme kağıdı serili tepsiye dökün. Yuvarlak şekil verin. Merengi 90 dakika boyunca fırında kurumaya bırakın.

Krema ve şekeri koyu bir kıvama gelene kadar karıştırın. Meyveleri yıkayın ve büyük parçaları küçük parçalar hâlinde kesin.

Merengi krem şanti ve yıkanmış mevsim meyveleriyle kaplayın.

Malzemeler

Mereng için

  • 6 adet yumurta beyazı
  • 300 gram şeker
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı mısır unu

Tepe malzemeleri

  • 500 mililitre krema
  • 50 gram şeker
  • 500 gram mevsim meyveleri

Benzer Tarifler