Yayınlandığı Program: Rudolph'un Fırını Yayın tarihleri: Pazartesi 21 Eylül saat 06:55 | Pazartesi 21 Eylül saat 11:27

Tarif

Hazırlanışı:

Fırını önceden 190 dereceye getirin. Hamuru hazırlamak için, malzemeleri karıştırıp pürüzsüz bir hamur hâline getirin. Hamura top şekli verip streç filme sarın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Sonrasında hamuru 1 santim kalınlığında açın ve kalıpların dibini hamurla kaplayın.

Franjipan:

Tereyağı ve badem ezmesini birlikte pürüzsüz bir karışım hâline getirin. Yumurtayı ekleyin ve hızlı hızlı karıştırın. Franjipanı hamur kaplı kalıplara dökün, bu esnada kalıpları ağzına kadar doldurmamaya dikkat edin. Hazır olana dek, yaklaşık 25 dakika pişirin.

Krema:

Süt ve vanilyayı kaynatın. Yumurta beyazlarını şekerin 50 gramıyla birlikte çırpın, unu ekleyin ve pürüzsüz bir karışım elde edene kadar karıştırın. Kaynamış sütü üstüne ekleyin, karışımı bu hâliyle tekrar tencereye alıp karıştıra karıştıra pişirin. Vanilya çubuğunu çıkarın ve karışımı soğumaya bırakın. Krem şantiyi kalan şekerle birlikte çırpın ve soğumuş vanilya kremasının içine yavaş yavaş karıştırın.

Vanilya kremasını keklerin üstüne ekleyin. Meyveleri küçük parçalar hâlinde kesip keklerin üstüne dizin. Jöle için, suyu reçelle beraber kaynatın. Daha sonra dikkatlice süzün ve fırçayla meyvelerin üstüne uygulayın. Kekleri taze naneyle süsleyin.

Malzemeler

Hamur için

  • 300 gram un
  • 200 gram tereyağı
  • 100 gram beyaz toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 1 adet yumurta

Franjipan için

  • 100 gram tereyağı
  • 500 gram badem ezmesi
  • 125 gramlık yumurta

Vanilya kreması için

  • 250 mililitre süt
  • 250 mililitre krem şanti
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 75 gram şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yarım vanilya çubuğu

Meyveler

  • 1 adet incir
  • 1 avuç yaban mersini
  • 2 adet kivi
  • 1 adet elma
  • 1 adet portakal
  • 1 avuç çavuş üzümü
  • 1 avuç kuş üzümü

Jöle için

  • 2 yemek kaşığı kayısı reçeli
  • 2 yemek kaşığı su

Benzer Tarifler