İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Meyveli Franjipanlı Kek

Adımlar

  1. Prev1/4Next

    Fırını önceden 190 dereceye getirin. Hamuru hazırlamak için, malzemeleri karıştırıp pürüzsüz bir hamur hâline getirin. Hamura top şekli verip streç filme sarın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Sonrasında hamuru 1 santim kalınlığında açın ve kalıpların dibini hamurla kaplayın.
  2. Prev2/4Next

    Franjipan için, tereyağı ve badem ezmesini birlikte pürüzsüz bir karışım hâline getirin. Yumurtayı ekleyin ve hızlı hızlı karıştırın. Franjipanı hamur kaplı kalıplara dökün, bu esnada kalıpları ağzına kadar doldurmamaya dikkat edin. Hazır olana dek, yaklaşık 25 dakika pişirin.
  3. Prev3/4Next

    Krema için, süt ve vanilyayı kaynatın. Yumurta beyazlarını şekerin 50 gramıyla birlikte çırpın, unu ekleyin ve pürüzsüz bir karışım elde edene kadar karıştırın. Kaynamış sütü üstüne ekleyin, karışımı bu hâliyle tekrar tencereye alıp karıştıra karıştıra pişirin. Vanilya çubuğunu çıkarın ve karışımı soğumaya bırakın. Krem şantiyi kalan şekerle birlikte çırpın ve soğumuş vanilya kremasının içine yavaş yavaş karıştırın.
  4. Prev4/4Next

    Vanilya kremasını keklerin üstüne ekleyin. Meyveleri küçük parçalar hâlinde kesip keklerin üstüne dizin. Jöle için, suyu reçelle beraber kaynatın. Daha sonra dikkatlice süzün ve fırçayla meyvelerin üstüne uygulayın. Kekleri taze naneyle süsleyin.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır