Tarif

Kakao yağını bir kapta kaynayan suyun üstünde eritin ve saf Hindistan cevizi yağını ekleyip karıştırın. Ham kakao tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin. Tatlandırmak için toz tatlandırıcı, Hindistan cevizi şekeri ve bal katın. Bir tutam tuz ve zencefili ekleyin. Sonra diğer bütün malzemeleri (portakal kabuğu, limon ya da misket limonu kabuğu, kakule, tarçın) isteğinize göre ekleyebilirsiniz.

Karışımı yağlanmış streç filmle kaplı küçük bir tepsiye boşaltın. Kuru üzüm, diğer kurutulmuş meyveler, çeşitli fıstık türleri ve Hindistan cevizi ile süsleyin. Buzdolabında sertleşmesi için en az bir saat bekletin. O kadar uzun beklemek istemiyorsanız, buzluğa da koyabilirsiniz.

Son olarak, servis etmek istediğiniz boyutlarda kesin.

Malzemeler

  • 250 gram kakao yağı
  • 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
  • 225 gram ham kakao tozu
  • 75 mililitre bal
  • 1 yarım tatlı kaşığı Hindistan cevizi şekeri
  • 4 yemek kaşığı doğal toz tatlandırıcı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz zencefil
  • 1 miktar portakal kabuğu rendesi
  • 50 gram kuru üzüm
  • 50 gram kurt üzümü
  • 50 gram kurutulmuş çilek
  • 50 gram kurutulmuş yaban mersini
  • 50 gram Antep fıstığı
  • 100 gram Hindistan cevizi rendesi

Benzer Tarifler