Hazırlanış

Hazırlık:

Mereng kup:


Fırını önceden 80 dereceye getirin. Silikon kalıbı yuvarlak tarafı yukarı gelecek şekilde pişirme kağıdına yerleştirin. Yumurta akıyla şekeri sertleşene kadar çırpın. Pudra şekerini ve mısır ununu ekleyin. Merengi yumuşak başlıklı bir krema torbasına doldurun ve yumurta akı karışımını ters duran kalıpların üstüne dökün. Yumurta akından kupları en az iki saat fırında kurutun. İç harcı:

Bitter çikolatayı ve sütlü çikolatayı ayrı ayrı, benmari usulü eritin. Kremayı yoğurt kıvamına gelene kadar çırpın. Ardından sütlü çikolatayla kremayı karıştırın. Kiviyle muzu soyup dilimleyin. Mangoyla mürdüm eriğini de soyup dilimleyin, erik dilimlerini kıvırın.

Mereng kuplarını silikon kalıplardan çıkarın ve içlerini bitter çikolatayla kaplayın. Çikolatalı kremayı da döküp üstlerini meyveyle süsleyin.

Malzemeler

Mereng kup için:

  • 4 adet yumurta beyazı
  • 125 gram toz şeker
  • 125 gram pudra şekeri
  • 10 gram mısır unu

İç harcı için:

  • 200 gram bitter çikolata
  • 200 gram sütlü çikolata
  • 400 mililitre krema
  • 1 adet kivi
  • 1 adet muz
  • 1 adet yarım mango
  • 1 adet mürdüm eriği

Benzer Tarifler