İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Meyveli Pilav

Oylama 0/5

Bademleri sıcak su dolu bir kapta kabuklarının daha rahat soyulması için bekletin.

Pirinci bir kaba koyup üzerine sıcak su dökün ve 15-20 dakika bu şekilde dinlendirin.

Kuru kayısıları şeritler halinde ince ince doğrayın.

Kuru incirleri küp şeklinde kesin.

Kuru erikleri de doğrayın.

Sıcak suda bekleyen bademlerin kabuklarını soyun.

Pirincin suyunu süzgeçten süzün ve pirinçleri akan suyun altında, nişastası iyice akana dek durulayın.

Tencereyi ocağa koyup altını yakın ve içine tereyağını ekleyip eritin.

Eriyen tereyağının içine bademleri koyup hafif renk alıncaya kadar kavurun. Üzerine pirinçleri ilave edin ve kavurma işlemine devam edin.

Pirinçlere doğranan kuru meyveleri ekleyip güzelce karıştırın.

Biber salçasının kıvamını az miktar sıcak su ile açın ve salçayı pirinçlere ilave edip karıştırın. Ocağı kısık ateşe alın.

Mandalinaları ortadan ikiye kesin ve sularını pilavın üzerine sıkın. Ocağı yüksek ateşe alıp pirinçleri karıştırarak mandalina suyunu yedirin.

Pilava üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin ( yaklaşık 2,5 su bardağı kadar), ocağın altını kısın ve kapağı kapalı şekilde pilavı pişmeye bırakın.

Taze incirleri dilim dilim kesin.

Elmayı da diklemesine yuvarlak dilimlere kesin, aynı işlemi ayvaya da uygulayın. Dilerseniz meyvelerin çekirdeklerini çıkartabilirsiniz.

Ayva dilimlerini dört parçaya, elma dilimlerini de iki parçaya kesin ve kararmamaları için bir kaba koyup üzerlerine limon suyu ve su ekleyip iyice ovun.

Pilav suyunu çekmeye devam ederken üzerine tuzlu antep fıstığı ve kuş üzümünü ekleyip dilimlenmiş meyveleri dizin. Kapağı kapalı şekilde pilavı pişirmeyi sürdürün.

Dereotunun yapraklarını saplarından ayırın, taze soğanı da iri parçalara doğrayın. Hepsini pilavın üzerine ekleyin.

Pilavın üzerine az bir miktar daha sıcak su ekleyip kapağı kapalı şekilde yaklaşık 10 dakika suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.

Pilav suyunu çekince altını kapatıp kapağını açın ve üzerine bir bez serip kapağını tekrar kapatarak pilavı 15 - 20 dakika demlenmeye bırakın.

Pilav demlendikten sonra servis edin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Maksut Aşkar