Tarif

Şurup karışımı için su, şeker, limon suyu ve baharatları karıştırıp kaynatın. Şurubu meyvelerin üstüne dökün ve yarım gün boyunca marine edin.

Kek için fırınınızı önceden 200 dereceye ısıtın. Belirtilen malzemeleri karıştırıp yağlı kek kalıbına dökün.

45 dakika boyunca fırında pişirin ve keki tel ızgaraya alın. Sıcak kekin üstüne biraz şurup dökün. Bademleri kızarana kadar tavada kavurun.

Marine edilmiş meyve ve bademleri kekin üstüne koyun ve lezzet vermesi için dilimli garnitürlerinizden koyun.

Malzemeler

Şurup için

  • 300 gram şeker
  • 500 mililitre su
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 adet karanfil
  • 2 adet tarçın çubuğu
  • 2 adet yıldız anason
  • 1 tutam küçük Hindistan cevizi

Meyveler için

  • 100 gram kuru kayısı
  • 100 gram kuru incir
  • 100 gram kuru erik

Kek için

  • 400 gram elenmemiş un
  • 200 gram şeker
  • 200 gram tereyağı
  • 200 gram süzme yoğurt
  • 1 adet vanilya çubuğu

Garnitür için

  • 100 gram beyaz badem
  • 100 gram kivi
  • 100 gram çilek
  • 100 gram elma
  • 100 gram mango

Benzer Tarifler