İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Meyveli ve Biberli Ördek Eti

Oylama 0/5

Doğranmış sebzeleri bir fırın tepsisine yayın. Biraz sıvı yağ gezdirin ve çeşnileri eşit şekilde serpiştirin. 200 derecede ısıttığınız fırında 25 dakika pişirin.

Ördeğin göğüs etine 1 santimetre derinliğinde kesikler atarak kafes görünümü verin. Kabuğu için malzemeleri karıştırın ve karışımı etin üzerine sürün.

Ördek etlerini soğuk bir tavaya derisi alta gelecek şekilde koyun ve tavayı ısıtmaya başlayın. Derisi koyu kahverengi ve çıtır hâle gelinceye kadar pişirin. Ters çevirin ve diğer tarafını kızartın. 170 dereceye ısıttığınız fırında 10-15 dakika kadar daha pişirin. Etin iç ısısı 52 derece olmalıdır.

Eti alüminyum folyoya sararak 10-15 dakika dinlendirin. Dilimler hâlinde kesin ve fırınlanmış sebzelerle birlikte servis edin.

Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Sara La Fountain