Tarif

Doğranmış sebzeleri bir fırın tepsisine yayın. Biraz sıvı yağ gezdirin ve çeşnileri eşit şekilde serpiştirin. 200 derecede ısıttığınız fırında 25 dakika pişirin.

Ördeğin göğüs etine 1 santimetre derinliğinde kesikler atarak kafes görünümü verin. Kabuğu için malzemeleri karıştırın ve karışımı etin üzerine sürün.

Ördek etlerini soğuk bir tavaya derisi alta gelecek şekilde koyun ve tavayı ısıtmaya başlayın. Derisi koyu kahverengi ve çıtır hâle gelinceye kadar pişirin. Ters çevirin ve diğer tarafını kızartın. 170 dereceye ısıttığınız fırında 10-15 dakika kadar daha pişirin. Etin iç ısısı 52 derece olmalıdır.

Eti alüminyum folyoya sararak 10-15 dakika dinlendirin. Dilimler hâlinde kesin ve fırınlanmış sebzelerle birlikte servis edin.

Malzemeler

  • 2 adet ördek göğüs eti

Etin üzeri için:

  • 3 yemek kaşığı kadar ardıç meyvesi
  • 1 yemek kaşığı pembe tane biber
  • 2 yemek kaşığı kurutulmuş yaban mersini
  • 2 tatlı kaşığı kadar deniz tuzu

Fırınlanmış sebzeler :

  • 1 adet dilimlenmiş şalgam
  • 2 adet dilimlenmiş havuç
  • 2 adet dilimlenmiş yabani havuç
  • 2 adet dilimlenmiş kırmızı soğan
  • 3 diş sarımsak (soyulup ikiye kesilmiş)
  • 1 çeyrek yemek kaşığı kıyılmış biberiye
  • 2 yemek kaşığı kadar bal
  • 25 mililitre sıvı yağ
  • 1 tutam tuz

Benzer Tarifler