Midye

Midye

Tarif

Havuç, pırasa, rezene ve soğanı kesin. Maydanozu doğrayın. Midyeleri yıkayıp püskül ve liflerini temizleyin. Midyeleri sebzelerle ve bir miktar beyaz şarapla birlikte açılana kadar, yaklaşık 2 dakika pişirin. Bu esnada sosu da hazırlayın: Mayonez, hardal, limon suyu ve beyaz şarabı karıştırın.

Midyeleri sosla birlikte servis edin.

Malzemeler

Midye için:

  • 2 kilogram midye
  • 1 adet pırasa
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 adet rezene
  • 1 demet maydanoz
  • 1 ölçü beyaz şarap

Sos için:

  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 3 yemek kaşığı hardal
  • 1 yemek kaşığı beyaz şarap
  • 1 ölçü limon suyu

Benzer Tarifler