Tarif

Midyeleri süzgece koyup suyunun süzülmesi için derince bir kasenin içine oturtun.

1 adet limonun suyunu sıkıp ayrı bir kasenin içine dökün ve suyu süzülen midyeleri de koyun.

Midyelerin üzerine tuz da serpiştirip iyice karıştırın. Midyeyi kullana dek dolaba kaldırın.

250 gr unu bir kaseye koyup üzerine 200 ml sodayı dökün ve çırpma teli yardımıyla iyice karıştırarak bir harç haline getirin. Harcın kıvamı çok koyu kalırsa akışkan hale getirmek için su ilave edin.

Harcı mayalanması için bir kenarda bekletin.

Taratoru hazırlamak için mutfak robotunun içine cevizleri koyun.

Ekmek dilimlerinin içlerini ayırın ve az miktar suyla ıslatıp avcunuzda sıkarak fazla suyundan arındırın. Ekmeği de mutfak robotunun içine koyun.

Sarımsakların kabuklarını soyup mutfak robotundakilere ekleyin. Dilediğiniz miktarda sarımsak kullanabilirsiniz. Üzerlerine 1 tutam tuzu da serptikten sonra tüm malzemeyi robotta öğütün.

1 adet limonun suyunu sıkın.

Karışım hamur kıvamına geldikten sonra üzerine zeytinyağı ve limon suyunu döküp robotu tekrar çalıştırın ve karışımı iyice çekin.

Tavayı ocağa koyup içine bolca sıvıyağ dökün ve ısıtın.

Ayrı bir kasenin içine midyeleri bulayabilmek için un koyun.

Midyeleri dolaptan alıp havlu peçetenin üzerine serin.

Uzun kürdanlara dörder adet olacak şekilde midyeleri dizin.

Midyeleri önce una sonra da hazırladığınız harca batırıp ısınmış yağda altın sarısı oluncaya dek kızartın.

Kızaran midyeleri fazla yağının süzülmesi için havlu peçete serilmiş bir tabağa çıkartın.

Fazla yağı süzülen midyeleri servis tabağına dizin. Yanında dilim limon ve tarator ile servis edin.

Malzemeler

  • 40 adet midye içi
  • 1 adet limon
  • 1 tutam tuz
  • 250 gram un
  • 200 mililitre soda
  • 1 ölçü su

Tarator için:

  • 1 su bardağı ceviz
  • 4 dilim ekmek
  • 4 diş sarımsak
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 1 adet limon

Midyeleri kızartmak için:

  • 1 miktar un
  • 1 ölçü sıvı yağ

Benzer Tarifler