Tarif

Fırın tepsinin içine silpat ya da yapışmaz yağlı kağıt serin.

Üzerine milföy hamurlarını dizip çatalla hamurların üzerine gelişigüzel delikler açın. Çok sertçe yapmayın, minik dokunuşlar yeterlidir. Bu şekilde hamurun daha çok kabarmasını sağlamış olacaksınız. Üzerlerine tuz, karabiber serpip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına verin. Kabarıp altın sarısı oluncaya kadar pişirin.

Karideslerin kabuklarını temizleyin. Bir kürdan yardımıyla sırt kısmındaki yeşil ya da siyah görünen bağırsaklarını temizleyin.

Tavayı ateşe koyup ısıtmaya başlayın.

Sarımsağın kabuklarını soyun ve incecik kıyın.

Isınmış tavaya zeytinyağı koyun içine birazcık tuz ekleyin. Karidesleri sıcak tavaya atıp çevirerek pişirin. İçerisine 1 tutam ince doğranmış dereotunu ve ince kıyılmış sarımsağı ekleyin. Pişirmeye devam edin. Ateşi kısın. Doğranmış domatesi ilave edin, kısık ateşte pişmeye bırakın. Üzerine pul biber, tuz, karabiber ekleyin.

Taze soğanları ve frank soğanlarını incecik doğrayın.

Bir kasenin içine temizlenmiş ve ayıklanmış kuzu kulağı, kereviz yaprağı ve rokayı elinizle kabaca parçalara kopararak bölün. İçine temizlenmiş semizotu yapraklarını ekleyin. Doğranmış taze ve frank soğanları da içine ekleyin.

Karışık otların içine sızma zeytinyağı, tuz, karabiber, nar ekşisi ekleyip karıştırın. Çeri domatesleri ortadan ikiye kesin ve içerisine ekleyin tekrar karıştırın.

Taze nane yapraklarını incecik doğrayın ve tavadaki karideslerin içine ekleyin.

Yeterince kabaran milföyleri fırından çıkartın. Dikkatlice ortalarından kesin ve kapak gibi açın. İçlerine pişmiş karidesleri paylaştırın. Kapak gibi açtığınız kısmı karideslerin üzerine bastırmadan kapatın.

Karidesli milföyleri servis tabağına aktarın. Yanına yeşillik salatasını koyun. Salatanın üzerine dilerseniz biraz daha nar ekşisi gezdirebilirsiniz. Servis edin. 

Malzemeler

  • 15 adet orta boy karides
  • 3 adet milföy hamuru
  • 1 diş sarımsak
  • 3 dal dereotu
  • 1 su bardağı doğranmış domates
  • 1 tutam pul biber
  • 2 adet taze soğan
  • 1 paket Frenk soğanı
  • 1 yarım demet roka
  • 1 yarım demet kuzu kulağı
  • 4 dal kereviz yaprağı
  • 2 avuç semizotu
  • 2 adet çeri domates
  • 6 yaprak taze nane
  • 1 ölçü sızma zeytinyağı

Benzer Tarifler