İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Minik Yorkshire Pudingleri

Oylama 5/5
Krem peynir, yabanturpu, 1 limonun kabuğu ve yarım limonun suyuyla birlikte bir karıştırma kasesine koyun ve karıştırın. Kıyılmış Frenk soğanlarının çoğunu ekleyin. Tadına bakın. Bir tutam tuz ve karabiber ekleyin. Bu karışımın yakıcı bir tarzı olması gerek. Acı, füme lezzetinde ve tuzlu olmalı. Gerekirse biraz daha yabanturpu ya da limon suyu ekleyin.

Alabalığı didikleyin. Derisini ve kılçıklarını çıkarın. Sonra karışımı bir spatula yardımıyla karıştırın ki irili ufaklı parçalarınız olsun. Büyük, tek bir servis kasesine koyun ya da birden çok minik kaseye ya da bardağa bölüştürün. Üstüne kanola yağı gezdirin. Kıyılmış Frenk soğanlarından serpiştirin. Streç filmle üstünü kapatın. Soğuyana kadar buzdolabında bekletin. Yemek zamanı yaklaştığında fırınınızı önceden 240 dereceye ısıtın.

arada Yorkshire pudinglerinin hamurunu yapacaksınız. Bir muffin tepsisi alın. Bunları internette ya da mutfak malzemeleri satan dükkanlarda kolayca bulabilirsiniz. Tepsinin 16 bölmesinin her birine sıvıyağ dökün. Böylece hepsinin tabanında ince bir katman oluşacaktır. Tepsiyi fırının en üst rafına koyun ve 10-15 dakika bekleyin. Yağın iyice kızması gerek. O kadar ki dumanı tütmeli. Bu sırada yumurtaları, unu, sütü, bir tutam tuz ve karabiberi sertçe çırpın. Elinizle ya da mutfak robotuyla yapabilirsiniz. Hafif ve pürüzsüz olmalı. Karışımı bir sürahiye alın. Tepsiyi fırından dikkatlice çıkarın. Karışımı sıcak tepsiye dökün. Her bir çukuru neredeyse tamamen doldurun. Tepsiyi tekrar fırının en üst rafına koyun. 10-12 dakika ya da Yorkshire pudinglerini kabarıp altın rengi oluncaya kadar pişirin. Sakın ama sakın fırının kapağını açmayın. Buzdolabındaki balıklı karışımı çıkarın. Tahtanın üstünde cızırdayan sıcak Yorkshire pudinglerini limon dilimleriyle birlikte servis edin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Jamie Oliver