Mirjam Sterk'ün Çikolatalı Bomba Pastası

Mirjam Sterk'ün Çikolatalı Bomba Pastası

Hazırlanış

Hazırlık:

Brownie katmanı:


Fırını 180 dereceye getirin. Kızılcığı romla ıslatın. Cevizi fırında kızartın ve soğumaya bırakın. Çikolatayı ince ince doğrayın, benmari usulü eritin ve tereyağı katın. Bir kasede şekeri, yumurtayı ve sütü karıştırın. Unla kakao tozunu karıştırıp süt karışımına ekleyin. Hepsini çikolatayla karıştırıp içine cevizi, Şam fıstığını, portakal kabuğu şekerlemesini ve romlu kızılcığı ekleyin. Kek kalıbını pişirme kağıdıyla kaplayın ve karışımı dökün. Brownie’yi fırında 45 dakika pişirin. Sonra kalıptan çıkarın, pişirme kağıdını ayırın ve brownie’yi soğumaya bırakın. Büyük bir bomba olacak şekilde brownie’yi yuvarlak kesin. Beyaz çikolatalı mus:

Küçük bomba kalıbını streç filmle kaplayın. Kremanın dörtte birini kaynama noktasına getirin ve çikolatayı içine katın. Jelatini soğuk suya koyun. Kalan kremayı yoğurt kı

Malzemeler

Brownie katmanı için:

  • 30 gram kızılcık kurusu
  • 100 mililitre rom
  • 90 gram ceviz
  • 125 gram bitter çikolata
  • 100 gram yumuşak tereyağı
  • 150 gram şeker
  • 2 adet yumurta
  • 250 mililitre süt
  • 75 gram kabartma tozlu un
  • 10 gram toz kakao
  • 80 gram kabuklu Antep fıstığı
  • 20 gram küp küp doğranmış portakal kabuğu şekerlemesi

Beyaz çikolatalı mus için:

  • 300 mililitre krema
  • 65 gram beyaz çikolata
  • 2 parça jelatin yaprağı
  • 40 gram şeker
  • 3 dilim kek

Saf çikolatalı mus için:

  • 210 gram bitter çikolata
  • 750 gram krema
  • 5 adet jelatin yaprağı
  • 100 mililitre su
  • 100 gram şeker
  • 6 adet yumurta sarısı

Çikolata parçaları için:

  • 200 gram sütlü çikolata
  • 200 gram bitter çikolata

Benzer Tarifler