Mirjam Sterk'ün Çikolatalı Bomba Pastası

Mirjam Sterk'ün Çikolatalı Bomba Pastası
Yayınlandığı Program: Rudolph'un Fırını Yayın tarihleri: Cumartesi 19 Eylül saat 01:55 | Cumartesi 19 Eylül saat 05:05

Tarif

Hazırlık:

Brownie Katmanı:

Fırını 180 dereceye getirin. Kızılcığı romla ıslatın. Cevizi fırında kızartın ve soğumaya bırakın. Çikolatayı ince ince doğrayın, benmari usulü eritin ve tereyağı katın. Bir kasede şekeri, yumurtayı ve sütü karıştırın. Unla kakao tozunu karıştırıp süt karışımına ekleyin. Hepsini çikolatayla karıştırıp içine cevizi, Şam fıstığını, portakal kabuğu şekerlemesini ve romlu kızılcığı ekleyin. Kek kalıbını pişirme kağıdıyla kaplayın ve karışımı dökün. Brownie’yi fırında 45 dakika pişirin. Sonra kalıptan çıkarın, pişirme kağıdını ayırın ve brownie’yi soğumaya bırakın. Büyük bir bomba olacak şekilde brownie’yi yuvarlak kesin.

Beyaz Çikolatalı Mus:

Küçük bomba kalıbını streç filmle kaplayın. Kremanın dörtte birini kaynama noktasına getirin ve çikolatayı içine katın. Jelatini soğuk suya koyun. Kalan kremayı yoğurt kıvamına gelene kadar şekerle çırpın. Jelatini çikolata karışımına koyun ve soğumaya bırakın. Kremayı karıştırın ve çikolatayı küçük bomba kalıbına dökün. Kek dilimlerini üstüne koyun ve streç filmle kapatın. Çikolatayı en az bir saat derin dondurucuda bekletin.

Saf Çikolatalı Mus:

Büyük kalıbı streç filmle kaplayın. Çikolatayı benmari usulü eritin. Kremayı yoğurt kıvamına gelene kadar çırpın ve buzdolabına koyun. Jelatini soğuk suya koyun. Şekerli suyu 121 derecede kaynatın. Yumurta sarısını köpük köpük olana kadar çırpın ve şekerli suyu ekleyin. Yumurta sarısını soğuyana kadar karıştırmaya devam edin. Jelatini sos tenceresinde eriyene ve yapışkan olana kadar ısıtın. Sonra jelatini yumurta sarısına katın. Yumurta karışımını çikolataya dökün ve bunu kremaya katın. Saf çikolatalı musun yarısını bomba kalıbına dökün. Beyaz çikolatalı musu kalıbından alın ve streç filmi çıkarın. Kek dilimli beyaz çikolatalı musu saf çikolatanın içine, kek dilimleri yukarı bakacak şekilde yerleştirin. Saf çikolatalı musu kalıbın hemen ağzına kadar doldurun ve brownie katmanını üstüne koyun. Streç filmle kapatın ve bomba pastayı buzdolabında en az iki saat bekletin. Kalan bitter çikolatalı musu krema torbasına koyun.

Çikolata Parçaları:

Çikolatayı 40 derecede benmari usulü eritin ve üçte ikisini tezgaha dökün. Çikolatayı palet bıçağıyla yayın ve 26 dereceye gelene kadar karıştırın. Soğuyan çikolatayı kalan çikolataya katıp güzel ve çabuk şekilde karıştırın. Çikolatayı krema torbasına koyun ve selofan kağıdı ya da pişirme kağıdının üstüne damlacıklar yapın. Üstlerine selofan kağıdı kapatın ve damlacıkları yuvarlak hâle getirin. Çikolatayı sertleşmeye bırakın. Bitter çikolatayla aynı işlemi tekrarlayın. Çikolata parçalarına çikolatalı mus sıkıp pastanın üstünü bunlarla kaplayın.

Malzemeler

Brownie katmanı için:

  • 30 gram kızılcık kurusu
  • 100 mililitre rom
  • 90 gram ceviz
  • 125 gram bitter çikolata
  • 100 gram yumuşak tereyağı
  • 150 gram şeker
  • 2 adet yumurta
  • 250 mililitre süt
  • 75 gram kabartma tozlu un
  • 10 gram toz kakao
  • 80 gram kabuklu Antep fıstığı
  • 20 gram küp küp doğranmış portakal kabuğu şekerlemesi

Beyaz çikolatalı mus için:

  • 300 mililitre krema
  • 65 gram beyaz çikolata
  • 2 parça jelatin yaprağı
  • 40 gram şeker
  • 3 dilim kek

Saf çikolatalı mus için:

  • 210 gram bitter çikolata
  • 750 gram krema
  • 5 adet jelatin yaprağı
  • 100 mililitre su
  • 100 gram şeker
  • 6 adet yumurta sarısı

Çikolata parçaları için:

  • 200 gram sütlü çikolata
  • 200 gram bitter çikolata

Benzer Tarifler