İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Mirjam Sterk'ün Çikolatalı Bomba Pastası

Adımlar

  1. Prev1/4Next

    Hazırlık:

    Brownie katmanı:


    Fırını 180 dereceye getirin. Kızılcığı romla ıslatın. Cevizi fırında kızartın ve soğumaya bırakın. Çikolatayı ince ince doğrayın, benmari usulü eritin ve tereyağı katın. Bir kasede şekeri, yumurtayı ve sütü karıştırın. Unla kakao tozunu karıştırıp süt karışımına ekleyin. Hepsini çikolatayla karıştırıp içine cevizi, Şam fıstığını, portakal kabuğu şekerlemesini ve romlu kızılcığı ekleyin. Kek kalıbını pişirme kağıdıyla kaplayın ve karışımı dökün. Brownie’yi fırında 45 dakika pişirin. Sonra kalıptan çıkarın, pişirme kağıdını ayırın ve brownie’yi soğumaya bırakın. Büyük bir bomba olacak şekilde brownie’yi yuvarlak kesin.
  2. Prev2/4Next

    Beyaz çikolatalı mus:

    Küçük bomba kalıbını streç filmle kaplayın. Kremanın dörtte birini kaynama noktasına getirin ve çikolatayı içine katın. Jelatini soğuk suya koyun. Kalan kremayı yoğurt kıvamına gelene kadar şekerle çırpın. Jelatini çikolata karışımına koyun ve soğumaya bırakın. Kremayı karıştırın ve çikolatayı küçük bomba kalıbına dökün. Kek dilimlerini üstüne koyun ve streç filmle kapatın. Çikolatayı en az bir saat derin dondurucuda bekletin.
  3. Prev3/4Next

    Saf çikolatalı mus:

    Büyük kalıbı streç filmle kaplayın. Çikolatayı benmari usulü eritin. Kremayı yoğurt kıvamına gelene kadar çırpın ve buzdolabına koyun. Jelatini soğuk suya koyun. Şekerli suyu 121 derecede kaynatın. Yumurta sarısını köpük köpük olana kadar çırpın ve şekerli suyu ekleyin. Yumurta sarısını soğuyana kadar karıştırmaya devam edin. Jelatini sos tenceresinde eriyene ve yapışkan olana kadar ısıtın. Sonra jelatini yumurta sarısına katın. Yumurta karışımını çikolataya dökün ve bunu kremaya katın. Saf çikolatalı musun yarısını bomba kalıbına dökün. Beyaz çikolatalı musu kalıbından alın ve streç filmi çıkarın. Kek dilimli beyaz çikolatalı musu saf çikolatanın içine, kek dilimleri yukarı bakacak şekilde yerleştirin. Saf çikolatalı musu kalıbın hemen ağzına kadar doldurun ve brownie katmanını üstüne koyun. Streç filmle kapatın ve bomba pastayı buzdolabında en az iki saat bekletin. Kalan bitter çikolatalı musu krema torbasına koyun.
  4. Prev4/4Next

    Çikolata parçaları:

    Çikolatayı 40 derecede benmari usulü eritin ve üçte ikisini tezgaha dökün. Çikolatayı palet bıçağıyla yayın ve 26 dereceye gelene kadar karıştırın. Soğuyan çikolatayı kalan çikolataya katıp güzel ve çabuk şekilde karıştırın. Çikolatayı krema torbasına koyun ve selofan kağıdı ya da pişirme kağıdının üstüne damlacıklar yapın. Üstlerine selofan kağıdı kapatın ve damlacıkları yuvarlak hâle getirin. Çikolatayı sertleşmeye bırakın. Bitter çikolatayla aynı işlemi tekrarlayın. Çikolata parçalarına çikolatalı mus sıkıp pastanın üstünü bunlarla kaplayın.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen