Yayınlandığı Program: à la şerife Yayın tarihleri: Salı 10 Aralık saat 18:30 | Çarşamba 11 Aralık saat 09:45

Tarif

Hazırlanış:

Tavaya sadeyağ ve tereyağ alınarak eritilir. Tuz ve karabiber eklenir.

Yağlar eriyip biraz kahverengi haline gelince baby ince uzun mısırlar içine atılır ve sotelenerek sunum tavasına alınır.

Ayrıca tavada sadeyağ ve tereyağ eritilir. Mısırların taneleri bir bıçak yardımcı ile ayıklanarak tavaya alınır. Mısır taneleri hafif kızartılır.

Bu aşamada tava ocaktan alınır ve içine biraz süt eklenir. Ardından bütün halde yarpuz, biraz da çiçekleri eklenir. Ve sütü içine çekmesi için yeniden ocağa alınır.

Yoğurt Hazırlanışı

Geniş bir kaseye süzme yogurt alınır. Biraz sulandırılır ve çırpılır. Çorba miktarı kadar su eklenir ve ayran kıvamına getirilir. Tuz ve karabiber eklenir.

Birleştirme

Sote tavasından naneler çıkarılır.

Sotelenen mısırların içerisine yeşil soğan eklenir. Yemeğin finaline doğru kuru nane ve kuru reyhan eklenir.

Boşalan tavaya sadeyağ ve tereyağ eklenir.

Hafif eridikten sonra önceden haşlanan kuru mısırlar eklenir.Tuz ve karabiber serpilir.

Mısırların üzeri, yağlar ile cilalanır.

Final

Ayran karışımının üzerine dereotu yağı ve kırmızı biber yağı gezdirilir.

Çorbanın üzerine şerit haline baby mısırlar yerleştirilir.

Haşlanmış mısırlar ve mısır ekmeği ile servis edilebilir.

Malzemeler

  • Mısır
  • Süt
  • Süzme Yoğurt
  • Yeşil soğan
  • Sadeyağ
  • Tereyağ
  • Dereotu yağı
  • Kırmızı biber yağı
  • Yarpuz
  • Kuru nane
  • Kuru reyhan
  • Tuz
  • Karabiber

Benzer Tarifler