Tarif
- Su ve süt karıştırılır. 70 dereceye ısıtılır.
- Sadeyağ eritilir.
- Sıvı malzemeler birlikte, kuru malzemeler birlikte karıştırılır.
- Sıvı karışım, kuru karışıma üç partta eklenerek karıştırılır.
- Ekmeğin yapılacağı kalıp fırında ısıtılmalıdır. İnce uzun bir tepsi seçilir.
- Fırın 200 derecede ısıtılır.
- 180 derecede ekmek pişirilir.
Malzemeler
- 500 gr mısır unu
- 100 gr kaymak
- 100 gr sade yağ
- 650 ml su-süt karışımı
- Yeşil soğan
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 1 yemek kaşığı ekşi maya
- 1 yemek kaşığı kabartma tozu