Yayınlandığı Program: à la şerife Yayın tarihleri: Salı 10 Aralık saat 18:30 | Çarşamba 11 Aralık saat 09:45

Tarif

  • Su ve süt karıştırılır. 70 dereceye ısıtılır.
  • Sadeyağ eritilir.
  • Sıvı malzemeler birlikte, kuru malzemeler birlikte karıştırılır.
  • Sıvı karışım, kuru karışıma üç partta eklenerek karıştırılır.
  • Ekmeğin yapılacağı kalıp fırında ısıtılmalıdır. İnce uzun bir tepsi seçilir.
  • Fırın 200 derecede ısıtılır.
  • 180 derecede ekmek pişirilir.

Malzemeler

  • 500 gr mısır unu
  • 100 gr kaymak
  • 100 gr sade yağ
  • 650 ml su-süt karışımı
  • Yeşil soğan
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 yemek kaşığı ekşi maya
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu

Benzer Tarifler