Mısır Gevrekli Balık

Mısır Gevrekli Balık

Tarif

Fritözü önceden 180 dereceye getirin. Limonu sıkıp limon suyu ve 150 mililitre suya, limon kabuğu hariç tüm sos malzemelerini ekleyin. Sosu karıştırarak kaynatın. Altını kısın, limon kabuğunu ince dilimler hâlinde kesip ekleyin. Sosu birkaç dakika daha kaynatın. Taze soğanları halka halka doğrayın. Alabalık filetolarını kesin, mısır ununa batırıp hızlıca kızartın. Mısır gevreğini sıcak wok’ta hızlıca çevirin, taze soğanı ve alabalıkları ekleyip balık sosu ve chili sosuyla tatlandırın. Balığı ince bir tabaka sosun üstünde, yanında ince doğranmış biberler, havuç, sultani bezelye ve Frenk maydanozuyla servis edin.

Malzemeler

Sos için:

  • 1 adet limon
  • 50 mililitre beyaz şarap sirkesi
  • 80 gram şeker
  • 1 yarım çay bardağı tuz
  • 1 yarım çay kaşığı zerdeçal
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 150 mililitre su
  • 1 yarım limonun kabuğu

Alabalık için:

  • 2 adet taze soğan
  • 8 parça alabalık filetosu
  • 100 gram mısır unu
  • 60 gram mısır gevreği
  • 1 yemek kaşığı nam pla (balık sosu)
  • 2 adet taze soğan
  • 8 parça alabalık filetosu
  • 100 gram mısır unu
  • 60 gram mısır gevreği
  • 1 yemek kaşığı nam pla (balık sosu)
  • 1 ölçü çili sosu

Süsleme için:

  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 yarım havuç
  • 1 ölçü sultani bezelye
  • 1 ölçü Frenk maydanozu

Benzer Tarifler