Mısır Gevrekli Tavuk

Mısır Gevrekli Tavuk

Hazırlanış

Hazırlık:
• Fırını önceden 180 derecede ısıtın.
• Patatesler için bir tencerede tuzlu su kaynatın. Patateslerin haşlanması:
• Patatesleri iyice yıkayın.
• Patatesleri soymadan yaklaşık 20 dakika haşlayın.
• Patateslerin suyunu süzün.
• Maydanozu ince ince doğrayıp patateslere ekleyin.
• Bir miktar tereyağı ekleyin.
• Yavaşça karıştırın. Mısır gevreği kaplı tavuk:
• Fırın tepsisini yağlayın.
• Tavuk göğüs etlerinin üstüne fırçayla hardal sürün.
• Mısır gevreği, sarımsak tozu, tuz ve karabiberi plastik bir poşete koyun.
• Ezerek taneli bir karışım hâline getirin.
• Tavuk göğüs etlerini her iki tarafı da bulanacak şekilde bu karışıma yatırın.
• Tavuk göğüs etlerini fırın tepsisine yerleştirip tepsiyi fırına verin.
• Altın rengine bürünene ve pişene dek, yaklaşık 15-20 dakika tavuğu pişirin. Elmalı kırmızı pancar:
• Rendenin büyük dişli k

Malzemeler

  • 12 adet kırmızı patates
  • 1 yarım demet maydanoz
  • 1 miktar tereyağı
  • 1 miktar ayçiçeği yağı
  • 4 parça tavuk göğüs eti
  • 4 yemek kaşığı hardal
  • 120 gram mısır gevreği
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • 600 gram pişmiş kırmızı pancar
  • 1 adet Granny Smith elma
  • 1 miktar balzamik sirke
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler