Mısır Gevrekli Tavuk

Mısır Gevrekli Tavuk

Tarif

Hazırlık:

  • Fırını önceden 180 derecede ısıtın.
  • Patatesler için bir tencerede tuzlu su kaynatın.

Patateslerin haşlanması:

  • Patatesleri iyice yıkayın.
  • Patatesleri soymadan yaklaşık 20 dakika haşlayın.
  • Patateslerin suyunu süzün.
  • Maydanozu ince ince doğrayıp patateslere ekleyin.
  • Bir miktar tereyağı ekleyin.
  • Yavaşça karıştırın.

Mısır gevreği kaplı tavuk:

  • Fırın tepsisini yağlayın.
  • Tavuk göğüs etlerinin üstüne fırçayla hardal sürün.
  • Mısır gevreği, sarımsak tozu, tuz ve karabiberi plastik bir poşete koyun.
  • Ezerek taneli bir karışım hâline getirin.
  • Tavuk göğüs etlerini her iki tarafı da bulanacak şekilde bu karışıma yatırın.
  • Tavuk göğüs etlerini fırın tepsisine yerleştirip tepsiyi fırına verin.
  • Altın rengine bürünene ve pişene dek, yaklaşık 15-20 dakika tavuğu pişirin.

Elmalı kırmızı pancar:

  • Rendenin büyük dişli kısmını kullanarak pancarı bir tavaya rendeleyin.
  • Yine rendenin büyük dişli kısmını kullanarak elmayı da pancarın olduğu tavanın içine rendeleyin.
  • Kırmızı pancarla elmaları 10 dakika pişirin.
  • Bir miktar balzamik sirke ekleyin. (İsteğe göre.)
  • Tuz ve karabiber ekleyin.

Malzemeler

 

  • 12 adet kırmızı patates
  • 1 yarım demet maydanoz
  • 1 miktar tereyağı
  • 1 miktar ayçiçeği yağı
  • 4 parça tavuk göğüs eti
  • 4 yemek kaşığı hardal
  • 120 gram mısır gevreği
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • 600 gram pişmiş kırmızı pancar
  • 1 adet Granny Smith elma
  • 1 miktar balzamik sirke
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler