Mısır Unlu Erikli Galette

Mısır Unlu Erikli Galette
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Cuma 27 Kasım saat 11:30 | Cuma 27 Kasım saat 16:35

Tarif

Hamuru hazırlayın: Bir mutfak robotunda un, mısır unu, şeker kamışı şekeri ve tuzu karıştırın. Tereyağı ekleyin ve karışım iri taneli yulafa benzeyene kadar karıştırın.

Bir kasede yumurta sarısını hafifçe çırpın. 2 yemek kaşığı buzlu su ekleyin. Robot çalışırken, yavaş ve sabit bir akışta yumurta sarısı karışımını ekleyin. Hamur bir araya gelene kadar aralıklı şekilde çalıştırın. Her seferinde 1 yemek kaşığı olacak şekilde 2 yemek kaşığı kadar daha su ekleyebilirsiniz. Hamuru bir top haline getirin ve bir disk şeklinde düzleştirin. Streç filme sarın. En az 1 saat veya bir gece boyunca soğutun.

Dolguyu hazırlayın: Bir kasede şeker kamışı şekeri ve vanilya çekirdeklerini karıştırın. Mısır nişastasını ekleyin ve karıştırın. Erikleri ekleyin ve üstleri kaplanana kadar sallayın. Hafifçe unlanmış pişirme kağıdı üzerinde, hamuru 30 cm’lik bir çapı, 30 mm ila 1,5 cm kalınlığı olacak şekilde açın. Hamuru ve pişirme kağıdını bir fırın tepsisine aktarın. Erikleri hamurun ortasına 15 cm’lik bir kenar bırakarak düzenleyin. Kenarları dolgunun üzerine katlayın, hafifçe üst üste bindirin ve kıvrımları yapıştırmak için bastırın. Dolgunun üzerine küçük tereyağı parçaları koyun. Katılaşana kadar yaklaşık 30 dakika soğutun.

Fırını önden 190 dereceye ısıtın. Hamurun kenarlarına yumurta karışımını fırça ile sürün ve üzerine ham şeker serpin. 45 dakika boyunca, kabuğu altın rengine dönene ve suları köpürene kadar, tepsiyi yarısında çevirerek pişirin. Fırın tepsisini tel bir ızgaraya aktarın ve galette’i soğumaya bırakın. Sıcak veya oda sıcaklığında servis edin. (Galette, yapıldığı gün en lezzetlidir. Hamur 1 aya kadar dondurulabilir. Kullanmadan bir gece önce buzdolabında çözdürün.)

 

 

Malzemeler

1 ADET 20 CM’LİK GALETTE İÇİN

 

Hamur İçin:

1 su bardağı çok amaçlı un. Ek olarak serpmek için

¼ su bardağı ince mısır unu

1 yemek kaşığı doğal şeker kamışı şekeri

½ tatlı kaşığı tuz

1 kalıp (1/2 su bardağı) soğuk, tuzsuz tereyağı, küçük parçalara kesilmiş

1 büyük yumurtanın sarısı

2 - 4 yemek kaşığı buzlu su

 

Dolgu İçin:

¼ su bardağı doğal şeker kamışı şekeri

1 vanilya çubuğu, kesilmiş ve çekirdekleri sıyrılmış

2 yemek kaşığı mısır nişastası

550 gr küçük erik, çekirdekleri çıkarılmış ve 1,5 cm’lik dilimlere kesilmiş

1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı, parçalara kesilmiş

1 tatlı kaşığı suyla çırpılmış 1 büyük yumurta 

Ham şeker, turbinado gibi, serpmek için

Benzer Tarifler