Tarif

Mantarları kaynar suya atarak mantar suyunu hazırlayın.

Miso marinadı malzemelerini karıştırın ve morinaları en az 2 saat marine edin. Bir gece bekletirseniz aroması daha yoğun olacaktır.

Paketleri hazırlayın: Bir parça alüminyum folyo üzerine biraz pirinç noodle'ı, Çin lahanası yaprağı ve taze soğan koyun ve üzerine bir pakete 150 mililitre gelecek şekilde sıcak noodle suyundan dökün. Mantarları ekleyin. Suyun dökülmemesi için sıkıca kapatın ve 180 derecelik fırında 13-15 dakika kadar pişirin. Bu sırada morina filetoları her iki yüzü de altın rengi alıncaya kadar bir tavada kızartın. Tabağı hazırlayın: Noodle paketlerini açın ve çıtır morina filetoları üzerine koyun.

Malzemeler

  • 4 adet morina fileto
  • 4 yaprak körpe Çin lahanası
  • 1 yarım paket pirinç noodle'ı
  • 1 demet taze soğan

Mantar suyu için:

  • 1 avuç chanterelle mantarı
  • 1 avuç orman mantarı
  • kurutulmuş
  • 800 mililitre kaynar su

Balık için miso marinadı:

  • 75 mililitre sake
  • 75 mililitre mirin pirinç şarabı
  • 4 yemek kaşığı miso macunu
  • 3 yemek kaşığı şeker

Noodle suyu için:

  • 450 mililitre mantar suyu
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket balık suyu tozu
  • 1 çeyrek tatlı kaşığı rendelenmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil
  • 1 damla susam yağı
  • 1.5 yemek kaşığı soya sosu

Benzer Tarifler