Tarif

Bisküvi:

Fırını önceden 200 dereceye ısıtın. Tereyağını eritin.

Yumurta ve şekeri kabarana dek çırpın. Unu eleyip yumurtalara ekleyin. Tereyağını ekleyin.

Karışımı, bir tepsinin içine boşaltıp eşit bir şekilde dağıtın. Fırında 6 ila 10 dakika pişirerek büyük bir bisküvi elde edin.

Tezgahın üstüne büyük bir streç film serip, fırın kağıdı yukarıda kalacak şekilde büyük bisküviyi üstüne koyun. Fırın kağıdını çıkarın.

10 santim genişliğinde bir parça kesip kenara ayırın.

Krema:

Çubuk vanilyayı boylamasına ikiye bölüp özünü çıkarın. Bir tencerede süt, vanilya baklası, içi boşaltılmış vanilya kabuğu ve 100 gram şekeri kaynatın. 

Yumurta sarılarını kalan şekerle karıştırıp unu ekleyin. Sıcak sütün bir kısmını, yumurtalı karışıma ekleyip, hepsini tekrar tencereye boşaltın. İyice karıştırıp vanilya kabuklarını çıkarın. Kremayı kısık ateşte kaynatın. Karışımı bir kaseye boşaltıp soğumaya bırakın.

Krema:

Çubuk vanilyayı boylamasına ikiye bölüp özünü çıkarın. Bir tencerede süt, vanilya baklası, içi boşaltılmış vanilya kabuğu ve 100 gram şekeri kaynatın. 

Yumurta sarılarını kalan şekerle karıştırıp unu ekleyin. Sıcak sütün bir kısmını, yumurtalı karışıma ekleyip, hepsini tekrar tencereye boşaltın. İyice karıştırıp vanilya kabuklarını çıkarın. Kremayı kısık ateşte kaynatın. Karışımı bir kaseye boşaltıp soğumaya bırakın.

Moka kreması:

Moka özütü için, espresso ve şekeri şurup hâline gelinceye dek kaynatın. Çikolatayı eritin. Tereyağıyla şekeri kabarana dek karıştırın. Kremayı, moka özütünü ve çikolatayı ekleyip, rengi eşitlenene dek karıştırın.

Mokalı kütük pasta:

Moka kremasını fırçayla bisküvinin üstüne sürün, kalan kremayı düz uçlu krema torbasına doldurun. Moka kremasının üstüne pikan cevizi ve çilekleri yerleştirin. Streç filmi kullanarak, bisküviyi sıkıca rulo hâline getirin, uçlarını kapatın. 

Kalan bisküvilere de aynı işlemi uygulayıp, ruloları buzdolabında dinlendirin. 

Küçük ruloyu ortasından, çaprazlama kesin. Bu parçaları, kürdan yardımıyla büyük rulonun üstüne yerleştirin. Kalan moka kremasını da kullanarak, kütüğü istediğiniz şekilde süsleyin.

Malzemeler

Bisküvi için:

  • 50 gram tereyağı
  • 6 adet yumurta
  • 190 gram şeker
  • 190 gram un

Krema için:

  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 500 mililitre süt
  • 150 gram şeker
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un

Moka (mocha) kreması için:

  • 70 mililitre espresso
  • 30 gram şeker
  • 160 gram bitter çikolata
  • 500 gram tereyağı
  • 120 gram pudra şekeri
  • 500 gram krema

Süsleme için:

  • 1 miktar Marzipan çam kozalağı
  • 1 miktar çikolatadan çobanpüskülü yaprağı
  • 1 miktar Pekan cevizi
  • 1 miktar pudra şekeri

Benzer Tarifler