Tarif

Kahve, çikolata ve kremanın nefis aromaları fındıkla zenginleşiyor. 4 saatte hazırlayacağımız iç harcı ve 30 dakikalık pişme süresiyle Mokalı Mereng Pastası çok özel davet masalarını süslemek için hazır!

Hazırlanış

Mereng tabanı:

Fırınınızı önceden 80 dereceye ısıtın. Fındıkları fırında kavurun ve mümkün olduğunca ince doğrayın. Yumurtanın beyazlarını krema kıvamına gelene kadar şekerin yarısıyla karıştırın. Yavaş yavaş şekerin kalanını da koyu kıvrımlar oluşana kadar ekleyin. Doğradığınız fındıkları yumurta beyazlarına ekleyin ve 2 krema sıkma torbasına doldurun. 2 tepsiye pişirme kâğıdı serin ve 24 santim çapında halkalar çizin. Halkalara yumurta beyazlarını dökün ve palet bıçağıyla düzeltin. Mereng tabanlarını yaklaşık 4 saat fırında kurumaya bırakın. Pasta Kreması:

Vanilya baklasını uzunlamasına kesip içini çıkartın ve çıkan içi sütle kaynatın ve baklanın içini boşaltın. Yumurta sarılarını şekerle karıştırın ve una katın. Sıcak sütü yumurta sarılarına dökün, iyice karıştırın ve tekrar tavaya dökün. Karıştırırken kısık ateşte pişirin. Vanilya baklasını çıkarın ve kremayı soğu

Malzemeler

Mereng tabanı için

  • 150 gram yumurta beyazı
  • 300 gram şeker
  • 150 gram iri doğranmış fındık

Pasta kreması için

  • 500 mililitre süt
  • 1 adet vanilya baklası
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 150 gram şeker
  • 2 yemek kaşığı un

Koz helva için

  • 200 gram şeker
  • 200 gram kavrulmuş fındık

Moka özütü için

  • 70 mililitre espresso
  • 30 gram şeker

Moka kreması için

  • 500 gram tereyağı
  • 120 gram pudra şekeri
  • 500 gram pasta kreması
  • 2 yemek kaşığı moka özütü

Garnitür için

  • 200 gram tatlandırılmış krem şanti
  • 1 miktar kakao tozu

Benzer Tarifler