Hazırlanış

Mereng tabanı için:
Fırınınızı önceden 80 dereceye ısıtın.
Fındıkları doğrayın. Yumurtanın beyazlarını yağsız bir kapta ayrı ayrı çırpın ve pürüzsüz bir beyaz krema elde edene kadar azar azar şeker ekleyin. Doğradığınız fındıkları içine atın. Yumuşak uçlu krema sıkma torbasıyla pişirme kağıdının üstüne ortadan başlayarak çapı 24 santim olan üç spiral yapın. Karışımı en az dört saat, kuruyana dek fırında bekletin.

Krema için:
Pasta kreması için, süt ve vanilyayı kaynatın. Yumurta beyazlarını 50 gram şekerle ayrı bir kapta karıştırın, unu katın ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Ardından kaynayan sütü içine dökün, karışımı tekrar tencereye alıp karıştırarak pişirin. Vanilya çubuğunu içinden çıkarın ve soğumaya bırakın.

Moka özütü için:
Moka özütü için espressoyu, içinde 1-2 yemek kaşığı kalana kadar şekerle kaynatın. 

Malzemeler

Mereng tabanı için

  • 150 gram fındık
  • 150 gram protein
  • 300 gram şeker

Krema için

  • 500 mililitre süt
  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 150 gram şeker
  • 2 yemek kaşığı un

Moka özütü için

  • 70 mililitre espresso
  • 30 gram şeker

Moka kreması için

  • 500 gram tereyağı
  • 120 gram pudra şekeri
  • 500 gram hamur kreması
  • 2 yemek kaşığı moka özütü

Garnitür için

  • 100 gram şeker
  • 200 gram kavrulmuş fındık
  • 200 gram tatlı çırpılmış krema
  • 40 gram kakao

Benzer Tarifler