Tarif

Üç aşamada hazırlanan bu yemek Cape Town'a özel bir lezzet. Alışık olmadığımız tatları bir araya getirerek yöresel bir ziyafet hazırlayacağız.

Hazırlanış

Gnocchi:

Haşlanmış patatesleri ezin. İrmik, rendelenmiş parmesan peyniri, yumurta, doğranmış Frenk soğanı ve bir tutam tuzu, ezilmiş sıcak patatesle karıştırın. Karışımı streç filmle rulo hâline getirin. Ruloları 100 derecedeki buharlı fırında 20 dakika pişirin ve soğuk suda soğumaya bırakın. Daha sonra dilimleyip altın rengi alana kadar tereyağında kızartın. Chakalaka:

Domatesleri soyup çekirdeklerini çıkarın ve doğrayın. Soğan, sarımsak, köri tozu ve zencefili bir tavada soteleyin. Domatesleri, havuçları, Brüksel lahanası yapraklarını ve sherry sirkesini ekleyin, altını kısın ve pişene kadar ocaktan almayın. Tatlandırmak için tuz ve karabiber ekin. Morina balığı:

Morina balıklarını 85 derecedeki buharlı fırında 6 dakika kadar pişirin. Taze kremayı pürüzsüz olana dek karıştırıp tuz ve karabiberle tatlandırın. Sosu su teresiyle süsleyin.

Malzemeler

İrmikli gnocchi için:

  • 400 gram haşlanmış patates
  • 60 gram irmik
  • 60 gram toz parmesan peyniri
  • 1 adet yumurta
  • 1 avuç doğranmış Frenk soğanı
  • 1 tutam tuz

Chakalaka için:

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 santimetrelik zencefil
  • 1 yemek kaşığı toz köri
  • 4 adet domates
  • 8 adet havuç
  • 100 gram Brüksel lahanası
  • 1 ölçü sherry sirkesi
  • 1 tutam karabiber

Morino balığı ve sos için:

  • 4 adet 150 gramlık morino balığı
  • 4 yemek kaşığı krema
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 ölçü su teresi

Benzer Tarifler