Tarif

Morina balığını küp küp kesin. Ardından da havucu, soğanı ve kabağı küp küp doğrayın. Sarımsağı soyup doğrayın veya eziciyle ezin. Fesleğen yapraklarını ve Frenk soğanlarını doğrayın. Tavada yağı ısıtıp havuç, kabak, soğan, sarımsak ve morina balığını hızlıca kızartın. Fesleğeni ve Frenk soğanını ekleyin. Tuz, karabiber ve balık sosuyla çeşnilendirin.

Wonton hamurlarının kenarlarına su sürüp harcı ortasına yerleştirin. Köşelerini katlayarak birleştirin ve uçların iyice yapışmasına dikkat edin. Kabağı ve havucu ince şeritler hâlinde kesip bambu sepete eşit olarak dağıtın. Wontonları üstüne koyun. Pişene kadar yaklaşık 4 dakika buharda pişirin. Wontonları çili sosuyla servis edin.

Malzemeler

  • 200 gram morina balığı
  • 5 gram kök
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 100 gram kabak
  • 1 diş sarımsak
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 10 adet fesleğen yaprağı
  • 1 yarım demet Frenk soğanı
  • 4 yemek kaşığı balık sosu
  • 1 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 1 paket wonton hamuru
  • 1 ölçü çili sosu

Benzer Tarifler