Hazırlanış
Hazırlık:
• Yer lahanası için bir tencere tuzlu su kaynatın.
• Spagetti için bir tencere tuzlu su kaynatın. Yer lahanası sosu:
• Yer lahanasını soyup doğrayın.
• Sebze bulyonu kaynar suyun içine atıp eritin.
• Yer lahanasını yaklaşık 15 dakika pişirin.
• Yer lahanasının suyunu süzün, suyu atmayın.
• El mikseri yardımıyla yer lahanasını püre hâline getirin.
• Sos çok koyuysa su ekleyin.
• Tekrar tencereye koyup 3 dakika daha pişirin.
• Taze çekilmiş karabiber ekleyin. Spagetti:
• Spagettiyi paketin üstündeki talimatlara göre pişirin.
• Makarnanın suyunu süzün, suyun bir kısmını tencerede bırakın. (100 mililitre kadar.)
• Spagettiyi tekrar tencereye koyup gorgonzola peyniriyle karıştırın. Balık:
• Balığa tuz ve biber ekin.
• Bir tavaya yağ koyarak köriyi hafifçe kavurun.
• Balığı altın rengine bürünene dek, yaklaşık 6 dakika kızartın.
• Limonu ikiye b
• Yer lahanası için bir tencere tuzlu su kaynatın.
• Spagetti için bir tencere tuzlu su kaynatın. Yer lahanası sosu:
• Yer lahanasını soyup doğrayın.
• Sebze bulyonu kaynar suyun içine atıp eritin.
• Yer lahanasını yaklaşık 15 dakika pişirin.
• Yer lahanasının suyunu süzün, suyu atmayın.
• El mikseri yardımıyla yer lahanasını püre hâline getirin.
• Sos çok koyuysa su ekleyin.
• Tekrar tencereye koyup 3 dakika daha pişirin.
• Taze çekilmiş karabiber ekleyin. Spagetti:
• Spagettiyi paketin üstündeki talimatlara göre pişirin.
• Makarnanın suyunu süzün, suyun bir kısmını tencerede bırakın. (100 mililitre kadar.)
• Spagettiyi tekrar tencereye koyup gorgonzola peyniriyle karıştırın. Balık:
• Balığa tuz ve biber ekin.
• Bir tavaya yağ koyarak köriyi hafifçe kavurun.
• Balığı altın rengine bürünene dek, yaklaşık 6 dakika kızartın.
• Limonu ikiye b
Malzemeler
- 4 adet yer lahanası
- 1 adet sebze bulyon
- 300 gram tam tahıllı spagetti
- 100 gram gorgonzola peyniri
- 400 gram morina
- 1 miktar ayçiçeği yağı
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 adet limon
- 1 miktar taze çekilmiş karabiber