Morina ve Yer Lahanası Soslu Spagetti

Morina ve Yer Lahanası Soslu Spagetti

Tarif

Hazırlık:

  • Yer lahanası için bir tencere tuzlu su kaynatın.
  • Spagetti için bir tencere tuzlu su kaynatın.

Yer lahanası sosu:

  • Yer lahanasını soyup doğrayın.
  • Sebze bulyonu kaynar suyun içine atıp eritin.
  • Yer lahanasını yaklaşık 15 dakika pişirin.
  • Yer lahanasının suyunu süzün, suyu atmayın.
  • El mikseri yardımıyla yer lahanasını püre hâline getirin.
  • Sos çok koyuysa su ekleyin.
  • Tekrar tencereye koyup 3 dakika daha pişirin.
  • Taze çekilmiş karabiber ekleyin.

Spagetti:

  • Spagettiyi paketin üstündeki talimatlara göre pişirin.
  • Makarnanın suyunu süzün, suyun bir kısmını tencerede bırakın. (100 mililitre kadar.)
  • Spagettiyi tekrar tencereye koyup gorgonzola peyniriyle karıştırın.

Balık:

  • Balığa tuz ve biber ekin.
  • Bir tavaya yağ koyarak köriyi hafifçe kavurun.
  • Balığı altın rengine bürünene dek, yaklaşık 6 dakika kızartın.
  • Limonu ikiye bölün, suyunu balığın üstüne sıkın.

Malzemeler

 

  • 4 adet yer lahanası
  • 1 adet sebze bulyon
  • 300 gram tam tahıllı spagetti
  • 100 gram gorgonzola peyniri
  • 400 gram morina
  • 1 miktar ayçiçeği yağı
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 adet limon
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler