İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Mücver

Oylama 0/5
Kabakların uç kısımlarını kesip kabuklarını soymadan rendeleyin. Rendelediğiniz kabakların suyunu elinizle sıkın ve bir kaseye koyun. Suyunu saklayın. İzmir tulumunu da rendeleyip kabağa ekleyin. Maydanozu, taze naneyi ve dereotunu ayıklayıp ince kıyıp kabağa ekleyin. Taze soğanların uç kısımlarını kesin. Hem yeşil hem beyaz kısımlarını doğrayın. Kabağa ilave edin. Sarımsağı çok ince kıydıktan sonra ekleyin.

Karışıma yumurtaları kırın. Tuz, toz kişniş ve kimyonu ekleyin, karışımı karıştırın. Unu da karışıma ilave edip tekrar karıştırın. Tavaya sıvıyağ koyun ve ısıtın. Bir tatlı kaşığı yardımıyla karışımdan alıp yağa bırakın, çevirerek kızartın. Üzerine peçete serilmiş bir tabağa kızarmış olan mücverleri çıkartıp yağını süzdürün.

Yağı süzülen mücverleri ister sıcakken, isterseniz de soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Program:
Aşçı: Maksut Aşkar