Yayınlandığı Program: à la şerife Yayın tarihleri: Salı 27 Ekim saat 18:40 | Çarşamba 28 Ekim saat 09:40

Tarif

Kabak rendelenir, tüm malzemeler bir kaba alınıp karıştırılır. Balçık kıvamında olmalıdır. 200 derece ısıtılmış zeytinyağına dondurma kaşığı ile bırakılır. Altın rengi olunca yağdan çıkarılır. Hazırlanan yogurt so sile servis edilir.

Malzemeler

  • Büyük boy kabak
  • Yumurta
  • Ezine veya Ekşimik Peynir
  • Maydanoz
  • Dereotu
  • Taze Soğan
  • Ekşi maya
  • Un (Antik buğday unları)
  • Tuz, Karabiber

Yoğurt Sos

  • Reyhan
  • Süzme Yoğurt
  • Salatalık (Rende)
  • Dereotu yağı veya erken hasat zeytinyağ

Benzer Tarifler