Tarif

Domatesin kabuklarını soyun, birkaç parçaya bölün. Soğanın kabuklarını soyup parçalara bölün. Her ikisini de mutfak robotuna atın. Sarımsağın kabuklarını soyup mutfak robotuna atın. Üzerlerine biber ve domates salçasını, şekeri ilave edip robotta krema kıvamına gelene kadar çekin. Krema kıvamına gelen karışımı bir kaseye alın. Ceviz içini iri taneler halinde doğrayın. Karışıma yoğurdu ekleyin ve karıştırın. İçine tahini ekleyin. Tahinin ölçüsünü damak zevkinize göre ayarlayın. Limon suyunu ekleyip karıştırın. Toz kişniş, kimyon, kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın. Cevizi ilave edin ve tekrar karıştırın. Zevkinize göre tahin ve limon suyu ilave edebilirsiniz. Az miktar zeytinyağı ve tuz ekleyin. Çok az miktarda nar ekşisini de ekledikten sonra tekrar karıştırın.

En son yoğunlaştırmak için galeta ununu ekleyin. Miktarını kıvamını ne kadar koyulaştırmak istiyorsanız, o kadar galeta unu koyarak ayarlayabilirsiniz. Ezine peynirini elinizle minik parçalara bölerek karışımın içine ekleyin ve karıştırın. Peynirin miktarını da zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. En son üzerine bir miktar zeytinyağı gezdirip buzdolabında dinlendirin.

Dinlendikten sonra servis edin.

Malzemeler

  • 1 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 50 gram ceviz içi
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 ölçü tahin
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı toz kişniş
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tutam kırmızı toz biber
  • 1 tutam tuz
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 1 ölçü nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 100 gram beyaz Ezine peyniri

Benzer Tarifler